26. december 2015 · Reacties uitgeschakeld voor Aangenaam bezoek · Categorien:Blog nl

kuifmees1 foto-pimpelmees2 Als ik s’morgens opsta, is het eerste wat ik doe, meestal nog in pyjama, naar de vogeltjes kijken. Ze zorgen altijd voor een opgewekte sfeer rond het huis en verdienen nu een extraatje.
Door het raam zie ik meesjes, roodborstjes, merels, vinken, boomklevertjes… Het is een gekwetter van jewelste rond de vetbollen en de pindakaas.
Bij het zien van dit spektakel, komt er automatisch een glimlach op mijn gezicht, dat is een goed begin van de dag en werkt beter dan eender welke antirimpelcrème.

Af en toe komt er zelfs bezoek van mijnheer en mevrouw specht, dan kan mijn dag niet meer stuk. Heel schichtig zitten ze te loeren, ergens hoog in een boom, en dan, als de kust veilig is, vlug, vlug een paar zaadjes pikken uit de vetbollen en weer weg… Het is zo leuk om dat te zien en ja, daar word ik blij van, elke keer opnieuw.

Omdat de bonte specht mij al zoveel fijne momenten bezorgd heeft, krijgt hij een ereplaats onderaan in mijn laatste blogpost van 2015. Ik heb hem (met behulp van fotoshop) in een kader gezet, gemaakt van slechts één (gekleurde) tangle: ING. Eigenlijk is dit een heel gemakkelijk maar toch speciaal patroon waar je veel kanten mee op kunt.

Natuurlijk zijn er nog veel meer patronen die zich goed lenen om een kader te maken. Surf even naar het vertrouwde adres: www.tanglepatterns.com en je vindt direct inspiratie.

Heb je ook zin om een kader te maken voor een mooie herinnering?
Zoek eens tussen je foto’s van het afgelopen jaar en kies je favoriet eruit. Plaats hem in een zelfgetekend Zentanglekader als afsluiter van het oude jaar, of koop een éénvoudige passe-partout en maak er een echte Zia van! In een passe-partout ziet alles er beter uit (zegt Jacqueline), volledig mee akkoord!

Passepartout

kader_met_goud_tekst

Laat je niet leiden door wat anderen ervan vinden maar teken vooral waar je zelf plezier aan beleeft en geniet van elk moment dat je tekent. Nog eens val ik in herhaling met de woorden van Maria Thomas: de unieke Zentangletekenstijl is voor iedereen toegankelijk, iedereen kan het leren, stap voor stap, rustig en aandachtig.

De Amerikaanse politicus Benjamin Franklin zei dat geluk niet voortvloeit uit grote gebeurtenissen maar wel uit de kleine pleziertjes van het dagelijks leven en echt, dat klopt, ik besef het met het ouder worden meer en meer!

Binnenkort sluiten we de deur van 2015, maar een nieuwe deur gaat open en daar moeten we niet bang voor zijn, wie weet hoeveel kleine geluksmomentjes er daar verstopt zitten, je moet ze alleen vinden!

Er zullen altijd mensen zijn die zich blijven inspannen voor een betere wereld, daar moeten we dankbaar voor zijn en, als het kan, ook zelf daaraan een beetje meewerken.

Het verheugd me dat ik veel positieve mailtjes ontvangen heb in de afgelopen weken, dat had Ik helemaal niet verwacht maar ik ben er wel superblij mee en ik wil  langs deze weg iedereen nog eens extra bedanken voor zijn/haar commentaar (via contact) Ook in de toekomst blijf ik dat erg appreciëren.

Graag wil ik het oude jaar afsluiten met een klein gedichtje van Toon Hermans:

Denk iets goeds
En denk iets lekkers
Denk iets geks
Of nog iets gekkers
Denk iets aardigs
Denk iets liefs
Maar hoe dan ook
Iets positiefs!

nieuwjaarskaart_gr

P.S. Ik ga eventjes genieten en wegdromen bij het Nieuwjaarsconcert in Wenen op 1 januari 2016 ( TV één om 11.15u) Het wordt beslist de moeite!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

CC BY-NC-SA 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Reacties gesloten.