Tot nu toe heb ik  vooral foto’s laten zien van tekeningen, gemaakt op papieren “tiles”.

Eigenlijk kan er op alles “getangeld” worden en daarom heb ik ook een eerste poging gedaan om te tekenen op ander materiaal.

Voor het eerste voorbeeld heb ik goedkope houten kadertjes gekocht die heel geschikt zijn om te bewerken die je kan vinden in hobbywinkels.

Ik heb er 4 gemaakt, één van elk seizoen.

Natuurlijk kan je door de kleuren al een beetje een bepaalde sfeer oproepen. Voor de lente zijn dat zeker gele en groene tinten. Ook zijn er tangles die ik typisch vind voor een bepaald seizoen, maar dat is persoonlijk.  Printemps  betekent lente in het Frans en alleen al door de benaming kan je dit motief een echte lentetangle noemen. Toch zijn er veel meer motieven die je doen denken aan het opnieuw opstarten van de natuur… Op het lentekadertje gebruikte ik naast Printemps ook Stircles, Artoo,Tripoli,Squid en Winkbee.

lente

In de zomer worden de kleuren nog uitbundiger en bloeien er zoveel bloemen, vandaar dat ik Flux gebruikt heb. Bij  Helen Williams, die altijd prachtige organische motieven blijft ontwerpen, heb ik Steps en Morning Glory gevonden. Naast Flux, zie je onderaan op het kadertje ook nog Taro FLora, een variatie op Pendrills, Tipple, Kogin en Sanibelle.

zomer

Als de herfst in zicht komt, neemt de uitbundigheid van de kleuren af en daarom heb ik hier meer sepia/bruinachtige tinten gebruikt. Gordgeous is de tangle bij uitstek voor dit seizoen maar ik heb gewoon een pompoentje getekend. ook Misst doet mij erg aan de herfst denken, de tangle Indy Relly lijkt op een dennenappeltje  en het vrolijke Zinger roept bij mij altijd het beeld van paddestoelen op. Ik heb het kadertje afgewerkt met Web (de naam spreekt voor zich) Rain, Verdigogh, Jetties, Cat-kin en Fescu.

herfst

Uiteindelijk heb ik voor het winterkadertje koelere kleuren gekozen en het motief Tipple witgekleurd omdat het dan een beetje  lijkt op een sneeuwvlokje. Toch is de winter niet somber, het is een rustperiode waar ook een paar mooie feesten in plaatsvinden. Vandaar mijn keuze om ook het leuke motief Widgets te tekenen, afgewerkt met een tikkeltje  goud. AHH  geeft ook een beetje een feërieke sfeer. Naast Widgets bovenaan, koos ik nog voor Shattuck en Wud
en een paar gestilleerde “kerstboompjes”.

winter

En hier nog een foto van de 4 seizoenen naast elkaar.

vierseizoenen

 

Tekenen op ander materiaal dan op papier is vanzelfsprekend een uitdaging. Ook voor mij was het wat uitzoeken, vandaar dat het éénvoudig is gebleven maar ik ga zeker meer mogelijkheden uitproberen. Op de kadertjes kon ik moeilijk schaduw aanbrengen maar ik heb  Glaze en Soufflé stiften gekocht en vond het een prettige ontdekking om daarmee aan de slag te gaan. Op het Internet kan je veel informatie vinden over het gebruik van deze stiften. Het blijft uitzoeken en experimenteren maar ik amuseer me ermee en moedig iedereen aan om dat ook te doen. Er valt zoveel te ontdekken in de mooie Zentanglewereld.

Voor het tweede voorbeeld heb ik niet buiten op de kader getekend maar net andersom: ik heb een tekening gemaakt, passend binnen de kader. Ook hier heb ik het bewust sober gelaten.  Naast de gewone Sakura pennen heb ik alleen kleurpotloden gebruikt in dit éénvoudige drieluikje.

d3luik

Morgen wordt het toeristisch seizoen in Hoogstraten (waar wij lang gewoond hebben) geopend en dat is zo op vele plaatsen in ons land. Ik wil dan ook graag dit  postje afsluiten met een paar typerende foto’s van ons mooie land. Een bezoek aan België blijft de moeite en onze steden zijn even veilig  als in andere landen. Ik woon hier graag en België heeft veel te bieden aan zijn bezoekers. Hieronder zie je enkele typische foto’s:

garnaalvisser garnalenvisssers aan de kust

Famous view of Bruges at night

het prachtige Brugge

afdalingLesse

afdaling van de Lesse in de Ardennen

bier

een greep uit ons rijkelijk assortiment bieren

frieten

echte Belgische fritten moeten goed opgeschud worden

wafels

en natuurlijke onze Belgische wafels met alles erop en eraan

rue de boucher

tijdens warme zomeravonden is het heerlijk om buiten te genieten van een hapje en een drankje

Ik ben geboren en getogen in het noorden, ik woon nu in het zuiden en ik ga volgende week een workshop geven in het midden, leuk toch?

 

 

Print Friendly, PDF & Email

CC BY-NC-SA 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

4 reacties

 1. 3
  Maddy says:

  Weer een heel leuk stukje om te lezen en te bekijken! Je hebt echt talent!
  Fijn dat je België in de bloemetjes zet. ?
  En ….ik zie je schilderijtjes zo bij mij aan de muur hangen
  Ik blijf oefenen en vind er heel veel voldoening in tangelen. Nooit gedacht!
  Groetjes

  • 4
   Ria Matheussen says:

   Wat een aardige commentaar Maddy, ik ben vooral blij dat je zelf ook plezier beleeft aan het tangelen, dat is de bedoeling en:
   Rick en Maria hebben ons verschillende keren op het hart gedrukt: Zentangle is voor iedereen toegankelijk en elk werkje is uniek, ook dat van jou.
   Ik heb niet meer talent dan jij, ik ben gewoon al wat langer bezig, maar dat komt bij jou ook. Elke dag een stapje verder…

 2. 1

  Mooie sfeervolle tangles en een uitstekend idee om Belgïe in de picture te brengen.
  Nog veel tangle genot.

  Jacqueline

  • 2
   Ria Matheussen says:

   Dank je wel Jacqueline, ik ben altijd blij met lieve woorden en ja ik vond ook dat België nu een ruggesteuntje kan gebruiken en alle beetjes helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.