Een paar weken geleden ontving iedereen die naar de CZT reunie zou komen een voorgedrukte tegel die naar eigen keuze kon “getangeld” worden. Ik koos voor Adalfa, Shattuck, Crescent Moon, AHH , Barberpole en Dooh Dah en kleurde het sterretje met een gouden gelpen:

Met al deze tegeltjes werd een feestelijke mozaïek gemaakt. Helaas heb ik de afstand niet juist ingeschat tijdens het fotograferen maar desondanks krijg je toch een goede indruk van het geheel!

Toen ik de deur opende van het gezellige hotel , werd ik hartelijk begroet door Ela Rieger. Ik voelde metéén een aangename en ontspannen sfeer en dat deed deugd!

Voor elke deelnemer was een originele herkenningsbadge gemaakt zodat we elkaar al snel bij de voornaam konden aanspreken:

Het was een fijne verrassing om zoveel gemotiveerde tanglers, die ik reeds virtueel kende, eindelijk in het echte leven te kunnen ontmoeten. Naast mezelf waren er nog twee Belgische dames aanwezig, Els Bruelemans uit Vlaanderen en Françoise Drouven uit Wallonie. Met beiden heb ik een leuke babbel gehad. Ik had zo graag nog meer foto’s genomen maar had mijn camera niet constant bij mij… Ik kijk nu al uit naar een verslag (inclusief groepsfoto) in de nieuwsbrieven van Zentangle.com en Conzentric! Hieronder alvast een paar foto’s van fijne ontmoetingen!

met Lisette Hofer uit Zwitserland:

met Tomàs Padros uit Spanje:

met Anoeska Waardenburg uit Nederland:

Met Anika Gabrovec uit Kroatië en Ela Rieger uit Duitsland, (ik kijk een beetje bezorgd omdat de vorige foto’s niet wilden lukken en Anika slaat net haar ogen neer, Ela daarentegen straalt!!!)

Natuurlijk werd er niet alleen kennis gemaakt maar “moest” er ook getangeld worden. Met zijn allen, zowel nieuwkomers als “ouderen” tekenden we die zondag in harmonie met elkaar, begeleid door een geweldig Amerikaans/Duits team. Rick, Maria, Molly en Martha waren overgekomen om samen met Ela, Jennifer en Katharina de aanwezigen te begeleiden! Een gevoel van verbondenheid gaf ons allen een energieboost en er werd prachtig werk afgeleverd.

Bijna elke stoel was bezet toen ik binnenkwam. Toch vond ik nog een plaatsje vrij naast deze vriendelijke dame uit Marburg: Nicole Lehmann:

Stap voor stap maakten we een mooie compositie. Als eerste tangle werd gekozen voor de onovertroffen Mooka. De eerste vier punten werden getangeld met Zander en Pokeleaf. Dan volgden de vier achterliggende punten met Jonqual. In de overige vlakken herken je Diva Dance, een uitgerekte Printemps en Shattuck. Ik was zo opgegaan in mijn tekening dat ik eigenlijk al 2 vlakken teveel had getangeld waardoor er geen plaats meer was voor de laatste tangle die Ela demonstreerde. Dat vond ik heel spijtig. Daarna zou de letter Z bovenop de compositie komen maar die had ik dan weer in een “foute” richting gezet. Elk “foutje” kan bijgestuurd worden en mijn Z werd een N, gevolgd door de andere letters van de vier windstreken. Als afsluiter werden deze letters versierd. Ook hier zie je een misverstandje. Molly verzekerde me echter dat dit resultaat ook geslaagd was en dat vond ik tof van haar. De bedoeling was om naar buiten toe te versieren en ik deed het net andersom. Thuis heb ik in alle rust verder aan de schaduw gewerkt en de cirkel nog een beetje meer gevuld met CO2, Quandary, AHH en Raindotty’s

Tijdens de sessie had iedereen een “Bijou” gekregen waarvan we slechts de helft moesten vullen. Later werden deze opgehaald en herverdeeld. Op die manier kreeg iedereen een minitegeltje dat begonnen was door een medecursist. De bedoeling was om dat thuis af te maken en door te mailen naar de starter. Hieronder zie je de eerste helft gemaakt door Gabriele Joppien en het afgewerkte tegeltje dat aangevuld werd met Ovolution en een paar Tippletjes:

Ik hoop ook een mailtje te mogen ontvangen van iemand die mijn halve getangelde bijou heeft gekregen!

Moe, maar tevreden keerde ik maandag na het ontbijt huiswaarts. Rob en de viervoetige vriendjes wachtten mij op. Na een kleine wandeling voelde het goed om terug in mijn vertrouwde omgeving te zijn. Bij een kopje warme kruidenthee vertelde ik Rob mijn ervaringen en liet ik de mooie herinneringen terug naar boven komen…. Een rustige avond volgde. Morgen kon er weer getangeld worden…

Hierbij wil ik graag iedereen die bij deze dag betrokken was hartelijk danken voor deze geweldige ervaring!

Zoals ik eerder schreef, vragen zowel “Square One purely Zentangle” als “Today’s tangles, keeping it classic,” om alleen zwart/wit te gebruiken. Daarom heb ik hieronder een paar tekeningen gezet die ik reeds instuurde maar voor mezelf toch een beetje kleur heb gegeven:

Morf, Bluebonnets, Field of Flowers, Gingo, CO2 en Pozer:

Static, Tipple, Tripoli en ‘N Zeppel:

Ook mijn zoektocht naar nieuwe tangles blijft verdergaan. Op onderstaande foto zie je een Italiaanse vloer uit een oude wijnkelder. De exacte periode ken ik niet maar ik vind “hem” wel mooi en ik zag er direct een leuk patroon in:

Montepulciano is een uitstekende Italiaanse wijn. Enkele letters voor en achteraan werden weggelaten en daar verscheen Ulci. Het is geen moeilijk patroon maar wel ééntje dat concentratie vraagt. De cirkeltjes moeten mooi en even groot getekend worden. Ook dezelfde afstand tussen de cirkeltjes is belangrijk om het resultaat van de foto bekomen. In stap 4 moet je goed opletten dat je de streepjes niet te lang tekent en dat het onderste begint bij het puntje (zie stap 3) Het andere lijntje loopt evenwijdig. In stap 5 besef je dat alles netjes samenkomt. Veel variaties zijn mogelijk, zowel in de streepjes als in de bolletjes…

In het onderstaande filmpje worden een paar superleuke manieren getoond om met een éénvoudige servet je feesttafel mooier te maken:

En nog ééntje dat je misschien kan helpen bij een zelfgemaakt dessertje met chocolade:

Misschien een beetje vroeg, maar met heel mijn hart wens ik jullie een gezellig kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar toe. Een jaar waar tevredenheid in mag overheersen!!! Niet alles verloopt altijd zoals we het zouden willen maar als je even stilstaat dan besef je dat er toch echt nog zoveel is om tevreden te zijn…en dat mag je niet vergeten!

Naast de prachtige mozaïeken die Annette Plaga regelmatig maakt vind ik de maandelijkse Zendalamoments telkens een prettige uitdaging. Deze keer koos ik voor mijn eigen tangle Ibiscu, een deel van Trinity, Facet en Stircles, afgewerkt met een witte gelstift en kleurpotloden:

In een andere versie met Taiga van Tomàs Padros :

En dan is het nu weer uitkijken naar het zevende project pack dat er binnenkort aankomt en er veelbelovend uitziet!

Jaren geleden, hoorde ik voor het eerst op een kerstmarkt in het sprookjesachtige Monschau de prachtige klanken van een hang. Toevallig heb ik daarover met Ela gesproken tijdens het diner. Dat bracht mij op het idee om een mooi stukje hangmuziek te tonen: “Carol of the Bells”, gebracht door Vasilis Vasiliou:

Graag tot in het nieuwe jaar,

Ria

Print Friendly, PDF & Email

CC BY-NC-SA 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

6 reacties

 1. 5
  Maddy says:

  Misschien beetje laat maar toch nog een heel goed en creatief nieuw jaar gewenst Ria! En natuurlijk vooral een goede gezondheid voor jou en je familie. Ik wist niet dat je nog blogposts maakte maar ik kon het niet laten om nog eens op je pagina te kijken. Heel mooie dingetjes gemaakt en zo te zien ook positieve en leuke ontmoetingen. Ik heb weer genoten van je post! Groetjes

  • 6
   Ria says:

   Ook voor jou en je dierbaren een creatief en gelukkig 2020. Creativiteit en beweging houdt ons jong, dus zolang en zoveel mogelijk doen…
   Hartelijk dank voor je commentaar.

 2. 3
  Luc Bosmans says:

  Nog steeds lees ik graag je mooie teksten en bekijk ik al die prachtige werkjes. Helaas heb ik er steeds minder tijd voor omdat ik nog elke dag uitwerken ga. Ik mag me gelukkig prijzen dat ik werk gevonden heb dat ik graag doe en ben daar ook dankbaar voor. Ik wens jou en Rob een geweldig en gelukkig Nieuwjaar!!!

  • 4
   Ria says:

   Hartelijk dank voor deze fijne commentaar Luc. Inderdaad, nu ik eindelijk “echt” op pensioen ben, heb ik veel tijd om te tangelen, maar wees gerust dat komt bij jou ook. Nog een beetje geduld. Het lijkt net, hoe ouder je wordt, hoe sneller de tijd voorbijgaat…
   Rob en ik wensen je mooie, rustige eindejaarsdagen toe en een gelukkig Nieuwjaar.
   Hartelijke groeten!

 3. 1
  Ingrid Reynders says:

  Ciao Ria,

  Prachtige creaties weer ! Het is duidelijk dat je zeer gepassioneerd bent door Zentangle !

  Geniet van de gezellige eindejaarsdagen. Ik wens je een gezond, gelukkig en creatief 2020 !

  Ingrid

  • 2
   Ria says:

   Inderdaad Ingrid, zoals iedereen heb ik soms ook te make met tegenslagen maar Zentangle tekenen geeft me telkens opnieuw mooie momenten. Ik doe het steeds liever en als ik teken vergeet ik mijn zorgen… Het was een leuke ontmoeting met al die “tangleverslaafden” in Frankfurt. Hartelijk dank voor je fijne commentaar die je me altijd geeft. Ik apprecieer dat heel erg en vanzelfsprekend wens ik jou ook een mooi en vooral tevreden 2020 (voor mij zit er volgend jaar ook een reisje in naar Italië, het is reeds gereserveerd!) He allerbeste en hartelijke groeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.