Een tijdje geleden las ik in een tijdschrift over het prachtige tanglewerk dat Andres Amador maakt  op het strand. Ik was erg onder de indruk en schreef hierover in mei l.l. een blogpost waarin U enkele werken van deze kunstenaar kunt bewonderen. In één van zijn tekeningen laat hij ons een enorme ‘N Zeppel zien. Na het lezen van dat artikel heb ik toen deze tile gemaakt waar U naast ‘N Zeppel de volgende tangles kunt ontdekken: een variatie op Hollibaugh, Vivid, Quandary, Hypnotic, Mumsy, en 5C Aura. Omdat Laura nu in deze challenge vraagt om ‘N Zeppel te gebruiken, vond ik deze tile daar uitermate geschikt voor. Het werk van Andres Amador is een prachtig voorbeeld van “kunst in het moment” volgens Maria Thomas en daar ben ik 100% mee akkoord. Zentanglekunst mag  geen competitie worden, iedere tile is uniek en genieten van het moment, dat is de echte “Zentanglespirit”.

A while ago, I have discovered in a magazine beautiful tanglework on the beach, made by Andres Amador. I was very impressed and wrote about this artist in my blogpost of Mai where I  have shown different  gorgeous works of this wonderful artist. On one of the pictures, you can see an enormous ‘N Zeppel. Maria Thomas wrote in her comment on my post: “a fabulous exercise of  in the moment art” and of course  I agree for 100%. Zentangleart may no become a competition,  each tile is unique. To enjoy every moment of drawing,  is the real spirit of Zentangleart.  After reading that article, I have made this tile, with ‘n Zeppel and a few other tangles: a variation on Hollibaugh, Vivid, Quandary, Hypnotic, Mumsy and 5C Aura. Now, when Laura asked  us to use ‘N Zeppel, I decided to send this “older” tile for this challenge.

Print Friendly, PDF & Email

CC BY-NC-SA 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

20 Comments

 1. 19

  Gorgeous tile and your Hollibaugh is amazing!

 2. 17
  Jean Chaney says:

  Beautiful use of tangles, Ria. I especially like it on the tan!

  • 18
   Ria Matheussen says:

   Thank you Jean for this compliment, I love drawing on tan colored paper, even when you only use black/white, I like those results more than on white paper.
   Wish you a wonderfull week full of new challenges!

 3. 15
  Lianne says:

  Awesome tile. So crisp.

 4. 13
  JENNIFER SPARROW says:

  I love the rich colors and textures!

  • 14
   Ria Matheussen says:

   Thank you very much Jennifer, drawing on tan paper gives nice results, I’m glad you like my tile!

 5. 11
  Carmela says:

  Het lijkt een puzzelstuk van de wereld met wereldse mooie patroontjes gecombineerd. Prachtig!

  • 12
   Ria Matheussen says:

   Dank je wel Carmela. Ik vond inspiratie voor dit werkje in de “zandkunst” van Andres Amador, vandaar dat ik ook voor een zandkleur en grillige vormen gekozen heb!

 6. 9

  I love this! The composition is really fun and the pattern choices are perfect ?

  • 10
   Ria Matheussen says:

   Thank you Michele for always giving me kind feedback and I’m glad you like this tile.
   Andres Amador makes his Zentangleart on the beaches in your neighbourhood. I hope you have had the possibilitiy to see his huge amazing work in reality.

 7. 7
  maddy says:

  Hallo Ria, je hebt al mijn favoriete tangles in één tile gezet! Leuk! Af en toe begin ik nog eens aan een tile en zoals je weet ga ik met Halloween 8 meisjes van 7 jaar bezig houden. Ik ben reeds aan het oefenen met enkele voorbeelden. Ik hou je op de hoogte..En ja, naar de kunstwerken van Andres die je in je blog laat zien, heb ik reeds vaak gekeken en bewonderd.
  Voor de rest geniet ik elke keer opnieuw van je werkjes. The Zentanglespirit heeft me reeds lang bekoord.
  Zentangle blijft boeiend en een complimentje heen weer geeft je een goed gevoel.
  Dus bij deze….een complimentje uit Boxbergheide ??

  • 8
   Ria Matheussen says:

   Dank je wel Maddy, je woorden maken me heel blij en ik vind het fijn dat je op het feestje van je kleindochter samen Zentangletekeningen gaat maken. Ik ben heel benieuwd hoe het zal verlopen. Als je nog vragen hebt, mail me gerust.
   Ik ben bezig aan mijn nieuwe post die morgen on-line komt.Ik heb een paar werkjes gemaakt in de typische herfstkleuren. De zomer was niet fantastisch maar oktober kan nog een leuke maand worden als het zonnetje zich wil laten zien…en eigenlijk hou ik wel van die lange rustige avonden (met af en toe een glaasje wijn)
   Ik wens je een tof, creatief schooljaar in het Doppahuis maar vooral een hele mooie dag op Nina’s verjaardag.

 8. 4

  The beach tangles in your May post are very impressing. And I like your tile, inspired by the art of Andres Amador, especially the wonderful interesting Hollibough.

  • 6
   Ria Matheussen says:

   Thank you Margarete. Andres Amador is a fantastis artist. In one of his beachworks, he had drawn a huge ‘N Zeppel and that is why I have chosen to make a link to his work. Every day again, he is drawing spectacular work on different beaches. When the waves are coming, all dissapears into the sea…but he enjoys it, every day again. I have found inspiration in his work and it is right to mention that. I’m glad you like it.

 9. 3
  Annemarie says:

  Ja Ria, ik ben het 100% met je eens over ‘competitie en Zentangle’; het was ook nooit zo bedoeld, maar soms lijkt het wel zo in challenges en vooral voor nieuwe tanglers kan dat heel overweldigend zijn. Dat is een reden dat ik altijd bij iedereen een opmerking maak, niet alleen bij degenen die ik het mooiste vind.
  Jouw tile vind ik mooi: de vorm en de kleur.

  • 5
   Ria Matheussen says:

   Dank je wel Annemarie. Ik vind het heel mooi dat je bij iedereen een opmerking maakt want inderdaad iedere tile is uniek en absoluut de moeite waard volgens de stichters Rick en Maria. Helaas denkt niet iedereen daar zo over en het is spijtig dat bepaalde personen de zin van de challenges niet juist interpreteren. Ik heb daar wat moeite mee. Iedereen krijgt graag een reactie, maar ééntje teruggeven hoort daar ook bij vind ik.

 10. 1

  Lovely tile! I really like the way that you used Hollibaugh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.