Als beginneling (en later ook nog) kan het  leuk zijn om af en toe eens te tekenen op een tile waar reeds voorgedrukte strings op staan.

Deze exemplaren bestaan in verschillende vormen, kleuren en grootte, (er bestaan ook voorgedrukte tegeltjes die je aan elkaar kunt leggen om zo bijvb. met 9 stuks één geheel te vormen) Je kan vanzelfsprekend kiezen met welke patronen je de ruimte tussen de strings opvult  zodat je tekening toch heel persoonlijk wordt. Werk je graag met kleuren, dan kan dat ook nog een extra dimensie aan je werk geven.

Mijn eerste voorbeelden werden getekend op  witte Zendala -tiles. Zij hebben de vorm van een cirkel. Op onderstaande voorbeelden heb ik gekozen voor een voorgedrukte mandala. Vooral op deze tiles tekenen, ervaar ik als zeer rustgevend en de resultaten zijn mooi. Ik heb in het eerste voorbeeld  een zwarte, bruine en sepiakleurige pen gebruikt en in het midden  met een gouden gelpen een paar vlakjes ingekleurd. In het tweede voorbeeld heb ik alleen een zwarte pen gebruikt en daarna ingekleurd met gewone kleurpotloden en hier en daar een wit stipje gezet met een witte gelpen. Ik heb helemaal geen ingewikkelde patronen gebruikt, integendeel heel éénvoudige motiefjes komen hier juist goed tot hun recht.

Er bestaan ook blanco tiles in deze cirkelvorm.( zowel wit, zwart als tankleurig) Hiermee kan je met behulp van sjablonen ook ver komen, of laat gewoon je fantasie werken…en dat is wat ik gedaan heb op de derde tile: met behulp van bakpapier heb ik een éénvoudig patroon getekend en afgewerkt met zwarte pen en potlood.

IMG_0766 copy

h_left h_up h_right
Print Friendly, PDF & Email

CC BY-NC-SA 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.