17. december 2015 · Reacties uitgeschakeld voor I am the diva · Categorien:Blog nl

Neen, de titel slaat beslist niet op mij, wel op de website van de Canadese CZT Laura Harms.

Ik heb ontdekt dat deze jonge moeder uit Saskatoon op haar website elke maandagochtend een nieuwe Zentangleuitdaging (challenge) zet. Mensen van over heel de wereld reageren hierop. Je moet helemaal geen CZT zijn, iedereen die graag tekent mag meedoen. Elke week kan je het werk van alle deelnemers zien en je mag hierop ook commentaar geven!

Voor deze week koos Laura de opdracht:” maak een kleine Zentanglegift.” Er zijn vandaag al een 40 tal inzendingen en het aantal zal zeker nog groeien Ook ik heb mijn kerstbordje geplaatst onder nummer 31 en in de toekomst, zal ik zeker nog regelmatig een tekening posten.

Omdat ik dit zo’n leuk initiatief vind en omdat je hierdoor misschien ook nog een idee krijgt voor de feestdagen, heb ik onder op mijn vernieuwde homepagina een knop gezet. Je moet gewoon klikken en je komt dan direct bij Laura  terecht. Als trotse moeder, laat ze eerst haar  kinderen aan het werk zien. Na die foto’s ga je verder naar beneden,  je ziet dan haar eigen voorbeeld en daarna volgt de lijst met deelnemers. De twee laatste weken van het jaar komen er geen nieuwe “challenges” meer, eventjes een pauze.

Het is leuk om te zien hoe elke inzending  totaal verschillend is en hoe verrassend sommigen uit de hoek komen. Alle inzendingen zijn uniek en de moeite waard. Het ene werk zal je meer aanspreken dan  het andere, dat is normaal. Het is geen wedstrijd, je kan geen prijzen winnen en dat is juist het mooie van Zentanglekunst.

Nog een leuke ontdekking:

flow1  flow_kaartjes1

Een tof Nederlands tijdschrift zonder haast, over klein geluk, andere keuzes en een simpeler leven heet Flow. In het decembernummer zit een 366 dagen-kaartjeskalender om zelf in elkaar te zetten. Zo krijg je elke dag een leuke tip of quote. Dank je wel Maddy, ik kende het tijdschrift niet, maar nu wel, dankzij jou, ik ben er blij mee en zal het nog regelmatig kopen.

Zalig kerstfeest en veel teken en knutselplezier!

 

Geluk is het enige wat zich verdubbelt als men het deelt.  Albert Schweitzer

Print Friendly, PDF & Email

CC BY-NC-SA 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Reacties gesloten.