Graag open ik deze post met mijn bijdrage voor de unieke Fullmoonchallenge van Hanny Nura. Er werd deze keer gevraagd om 3 delen van cirkels te tekenen en de tangle 4 Corner te gebruiken. Als je dan later je 4 tegels maakt en samenvoegt, krijg je een mooie kleine mozaïek met 3 ringen. Iedereen kon tangles naar keuze toevoegen en dat deed ik met mijn Kadibra, Hollis, Printemps, Tipple, Q-belle en Bouclé. Er mocht deze keer alleen getekend worden met blauwe en zwarte pennen en voor het kleuren werd gevraagd om gewone blauwe kleurpotloden gebruiken:

Lisette Hofer en Karima Christine integreerden Mazorito in hun werk. Het is prettig te zien hoe anderen mijn patronen tekenen en zeker als de resultaten zo mooi zijn als bij deze twee dames:

Nubia is een nieuwe mooie tangle van de Spaanse Oswaldo Burbano die ik verwerkt heb in onderstaande tile samen met Nipa, Tipple, Bubbles en Fassett:

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kaart_vlecht400-394x400.jpg

De tangle Wooti die ik in de vorige blogpost voorgesteld heb en die gebaseerd is op een houten tegel wordt ook veel gebruikt in de “patchwork wereld”:

Toen ik dat ontdekte, zocht ik daar verder naar inspiratie. Mijn aandacht werd getrokken door dit mooi stukje quiltwerk waarop ik een nieuw patroontje ontdekte:

Op de foto herken je het patroon als “border” maar ik heb ook een “vulling” toegevoegd die tevens een variatie is op het voorbeeld. Vanzelfsprekend zijn er meerdere opties mogelijk. De uiteinden van de “vinkjes” kunnen elkaar raken maar dat hoeft niet. Je kan de tangle in perspectief tekenen of gewoon recht en ook in een cirkel komt hij mooi uit. Je kan hem reeds terugvinden op www.tanglepatterns.com:

In de zendala herken je naast Quilta ook Ypsmi en Stircles, éénvoudig en prettig om te tekenen, dat blijft belangrijk.

Tekenen in het rond ervaar ik altijd als het meest ontspannend, vandaar dat ik er nog eentje gemaakt heb met de fragmenten L12, D4, Verve en mijn nieuwe tangle Quilta (ik heb de “vinkjes” vervangen door hartjes)

Ook werken met bijenwas blijft een uitdaging. Het is niet moeilijk om verrassende mooie kleurencombinaties te verkrijgen maar ik geef wel toe dat “tekenen” met dat strijkijzertje niet evident is. Ik besef dat er nog veel geoefend moet worden om te bekomen wat ik wil! In het onderstaande werkje heb ik geprobeerd met een licht kleurenpalet al een beetje lentegevoel te bekomen.

In ons tuintje zijn de eerste sneeuwklokjes opgedoken en weldra zullen de krokussen volgen… Ik tangel altijd even graag, het maakt niet uit welke tijd van het jaar het is. Ieder seizoen heeft zijn eigen charme en er komen altijd mooie en minder mooie dagen op je pad. Je kan zelf kiezen welke je wilt onthouden!

Ik heb geen speciale studio maar teken gewoon aan de keukentafel dichtbij het raam met zicht op de tuin. Daar, in dat hoekje heb ik ideaal daglicht en ik kijk graag naar de vogeltjes die nooit ver uit de buurt zijn. Ik ben altijd dankbaar als ik daar, in dat gezellige hoekje in alle rust kan tekenen, ik word dat nooit beu!

Eerst was ik niet te vinden voor sociale media maar ik heb mijn mening moeten herzien nu ik ondervind hoe gemakkelijk het is om een tile te posten, contacten te leggen met andere tanglers, commentaren te geven en te ontvangen. Ik heb daarom besloten om een andere weg in te slagen.

Mijn werk zal voortaan uitsluitend gepost worden op Instagram:

riamatheussen3621

Graag wil ik langs deze weg alle volgers en bezoekers van de afgelopen jaren bedanken. (Happy en AHH)

Nog een laatste keer en muzikale afsluiter: El condor Pasa, gebracht door Simon en Garfunkel en gemonteerd op prachtige beelden van een uniek maar helaas kwetsbaar land. Peru bezoeken was een droom die uitkwam. Ik was jonger, er werd nog niet gesproken over klimaatproblemen en ik wilde zo graag naar het land van de Inca’s en de condor gaan…De Macchu Pichu, de Nascalijnen, het Titicacameer en vooral de vriendelijke bevolking maakten deze reis onvergetelijk!

De vrolijke kleuren in de stoffen van de Andes inspireerden mij voor de onderstaande tegel met Hibred, Zinger en Onomato:

Binnen een tweetal weken zal het achtste Project Pack on-line verschijnen. Het wordt beslist weer leuk!

Ik wens iedereen nog veel tangleplezier en misschien tot ziens op Instagram!

Ria

Print Friendly, PDF & Email

CC BY-NC-SA 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

4 reacties

 1. 3
  Marianne says:

  In alle coronagekte vandaag pas je allerlaatste blogje gelezen. Het is toch even slikken dat er een einde komt aan deze prachtige site. Ook hier geen instagram, maar dan gaan we dat maar eens exploreren he 😉

  Veel liefs van ons allebei en #staysafe!

  • 4
   Ria says:

   Ik stond heel weigerachtig t.o.v. Instagram, was bang om er te afhankelijk van te worden maar er gebeurt daar zoveel dat ik besloten heb om een account aan te maken. Tot nu toe heb ik geen Smartphone maar na deze crisis zal ik er ook ééntje kopen. Het wordt dan allemaal nog simpeler om foto’s te nemen, werkjes te posten, life mee te doen aan allerlei challenges en contacten te hebben met mensen van over heel de wereld. Het gebruik is simpel en ik zet er geen privézaken op, daar begin ik niet aan. Voor mij persoonlijk is het een meevaller.
   Vooral nu is het veel tekenen, lezen, TV kijken en wandelen. Ook voor jou en je echtgenoot het beste in deze onwerkelijke tijden!

 2. 1
  Ingrid Reynders says:

  Dag Ria,

  Zeer mooi allemaal ! Het lentegevoel is er helemaal !
  Ik heb geen Instagram dus ik ga je mooie creaties missen.

  Eergisteren hoorde ik een mooie quote van een kennis. ” Het verleden is voorbij, de toekomst onzeker, dus geniet vandaag!”

  Maak van elke dag een mooie,
  Ingrid

  • 2
   Ria says:

   Dank je wel voor je reactie Ingrid, ik ben altijd blij geweest met je fijne feedback.
   Ik word een dagje ouder en alles gaat wat langzamer. Tangelen blijft mijn grote liefde maar er zijn nog andere dingen waar ik ook tijd voor wil maken en ik heb altijd tijd te kort. Ik probeer elke dag op te staan met een mooie gedachte en er het beste van te maken…soms lukt dat gemakkelijk, soms wat moeilijker.
   Ik wens je veel succes met de verhuis en veel fijne momenten op je nieuwe stekje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.