Deze tekening voor  I.A.S.T. 222 is gemaakt op  “eco dyed” papier. Het is de eerste keer dat ik die techniek toegepast heb en ik vind de daardoor ontstane  achtergronden echt mooi. De indrukken van de bladeren zijn nog duidelijk te zien en werden bewust niet bijgewerkt. Als tangle werd voorgesteld om Verdigogh te gebruiken. Daarnaast zie je nog het schattige patroontje C02 om een beetje in de Kerstsfeer te komen.

This drawing for I.A.S.T. 222 is made on  eco-dyed paper .It was my first attempt and I am satisfied about the result. You can see very clearly the prints of the leaves. I didn’t add anything of colour anymore.  Adele suggested to use Verdigogh but I also have drawn the lovely  little pattern CO2 which is so nice, especially at this time of the year.

Print Friendly, PDF & Email

CC BY-NC-SA 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

4 Comments

 1. 3
  Simone says:

  What a beautiful Verdigogh on a stunning background! VERY beautiful, Ria!

  • 4
   Ria Matheussen says:

   Thank you very much SImone. The procedure of this eco-dying takes some time but it is worthwhile to try, the results are lovely!

 2. 1
  Maddy says:

  Heel geslaagd en zeker heel speciaal! Unieke stukken..Ik heb het proces om ‘eco dyed paper’ net gelezen..er is heel wat werk aan maar het resultaat is prachtig. Zelf heb ik deze zomer ‘iets gelijkaardig’ gemaakt door een vers geplukt blad van de groene en rode haagbeuk (of van een andere plant/boom met veel sap) op handgeschept (droog) papier te leggen en er met een hamer op te kloppen. Dat van jou is natuurlijk specialer door de vagere vormen en de kleuren. Verdigogh ben ik ook aan het gebruiken om kerstkaarten te maken. Is niet te moeilijk voor mij. En, al sneeuwwandelingen kunnen maken?

  • 2
   Ria Matheussen says:

   Experimenteren is altijd plezant en zeker als het resultaat meevalt. Nu liggen alle bladeren onder een wit sneeuwtapijtje waar ik morgen “mijn foothprints” in ga zetten. Dank je wel voor de commentaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.