02. februari 2016 · Reacties uitgeschakeld voor Jeugdsentiment · Categorien:Blog nl

Al 37 jaar ben ik samen met mijn beste vriend Rob en ik heb er nog geen ogenblik spijt van gehad. Net als Iedereen kennen wij  ook ups en downs  maar altijd vinden wij mekaar terug. Nooit zijn er verwijten, we vertrouwen elkaar voor 100% en dat vind ik na zoveel jaren heel mooi.  Daar ben ik oprecht dankbaar voor.

Slechts één ding vind ik spijtig aan mijn man: hij danst niet graag, nu niet en vroeger niet. Ik, daarentegen dans  wel graag en kan ook intens genieten van dansvoorstellingen: zowel ballet, klassieke dansen, als breakdance kunnen mij bekoren.

De meest passionele dans, waar de partners als het ware in elkaar op gaan is toch wel de tango. Nu we zo dicht bij Valentijnsdag komen, wilde ik graag iets vinden dat bij dit thema past en ja dat is de term tango. In de Zentanglewereld bedoelt men hiermee dat 2 tangles als het ware in elkaar over gaan en zo één geheel vormen, mooi is dat!

tango

Ik heb speciaal voor deze gelegenheid  een paar tekeningen gemaakt  op rode tiles.

rood2

rood1

In het eerste voorbeeld, zie je hoe Diva Dance als het ware uit Marasu komt (ik heb er ook nog een paar ” Pokeleafjes” bijgetekend) en in het tweede voorbeeld heb ik Heartbox, geïntegreerd in Cadent.

Voor Valentijnsdag zijn er speciale hartvormige tangles die je kan gebruiken in je tekeningen.  Kijk eens op de vertrouwde site naar Heartbox, Luv-A, LaBel, Heart S, Heartfully, Heartline, Heartrope, Heart strings, Heartvine, Hearty…….Ik vind sommigen wel moeilijk maar  zeker zal hiertussen toch een leuke tangle opduiken, waarmee je aan de slag kunt gaan. Zelf vind ik LaBel heel plezant en teken hem regelmatig, meestal als string. Ook in het volgende voorbeeld heb ik hem gebruikt, maar dan als een soort verbinding tussen 2 afdrukken van bijoux-tiles.

02feb2016a

Toen ik een jonge puber was, mochten wij uitzonderlijk met de hele klas ( om ons Engels bij te schaven)  een keer naar de film. Het werd Sheakespeare’s Romeo and Juliet  van Franco Zeffirelli. Nooit heb ik een mooiere versie gezien. Ik vond beide hoofdacteurs supercool. Julia (Olivia Hussey) was een plaatje in die prachtige renaissancegewaden en dan dat haar! Van toen af, liet ik mijn haar ook groeien en moest het absoluut in een middenstreep. En Romeo (Leonard Whiting), met die verliefde blik in zijn sprekende ogen…Ik denk dat veel van mijn klasgenoten in stilte verliefd waren op hem….Nu zijn het, net als wij, heel gewone mensen van middelbare leeftijd  maar toen waren ze mijn grote idolen. Ik hield van de film: de muziek, de kostuums, de locaties, de acteurs… Ik was erg  onder de indruk van zoveel schoonheid en kon het daarom niet nalaten een filmfragment te tonen  met de titelsong: a time for us, gezongen door de fantastische zangeres Loreena McKennit

Rond Valentijnsdag wordt er veel chocolade aan mekaar gegeven.  Ik ben er ook dol op, te dol eigenlijk en vooral dan op artisanale melkcholade, liefst nog met noten, kersen of marsepein, (m.a.w. dus ook een tango) Helaas bevat mijn keuze veel suiker,  en is beslist niet lijnvriendelijk. Ook chocoladefiguurtjes waarvan je zo in één keer de hele kop kunt afbijten, vind ik onweerstaanbaar. En dan die voetjes, die niet meer hol maar vol zijn.. die eet ik altijd  als laatste stukje op, en ja ik kan ervan genieten.

melk_puur_wit_paashaas

Toch is er een gezonder en ook lekker alternatief voor al dat gesnoep: de Lovechock

lovechock-web-650x270

Deze reep, in de vorm van een soort boomstammetje is verdeeld in 4 blokjes, hij bevat 100% eerlijke biologische ingrediënten.  Rauwe cacao is goed  voor hart en bloedvaten en bevat triptofaan, een stofje dat stress vermindert en zorgt voor een vrolijk gevoel. Loveschock is gezoet met de gedroogde nectar van kokosbloemen. Deze natuursuiker is rijk aan mineralen en  wordt langzaam in de bloedbaan opgenomen. Zo worden geen pieken in je bloedsuikerspiegel veroorzaakt. Het is dus duidelijk de beste keuze voor chocoladeliefhebbers. Pure chocolade was niet echt mijn ding maar ik hou nu toch ook van deze versie. De repen zijn verkrijgbaar in 7 smaken en je kan ze kopen in biologische supermarkten. Mijn favorieten zijn amandel/vijgen en ananas/inca. Een prettig detail is: als je de verpakking opent, dan komt er een” loveletter” uit. Je kan deze er eventueel uitnemen, invullen en dan terug insteken om te geven aan iemand die je liefhebt!!!

Nog een klein gedichtje voor al mijn vrienden:

A memory lasts forever

and never doesn’t it die

True friends stay together

and never say goodbye

 

Print Friendly, PDF & Email

CC BY-NC-SA 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Reacties gesloten.