Geen enkele winter duurt eeuwig, geen enkele lente slaagt zijn beurt over.

Op het einde van het jaar mag ik 65 kaarsjes uitblazen en daar ben ik dankbaar voor. Toen mijn ouders die leeftijd hadden vond ik hen heel oud maar nu ik zelf een senior ben, vind ik dat helemaal niet. Het is waar, er zijn rimpeltjes, er zijn kwaaltjes, er zijn dagen dat alles een beetje langzamer moet gaan en mijn geheugen is ooit beter geweest maar er zijn nog zoveel leuke dingen te doen en ik wil geen tijd vrijmaken om te piekeren. Bij een goeie kapper heb ik mezelf een fris kort kopje cadeau gegeven en het was hoog tijd om een nieuwe bril te kopen. Ik ben tevreden en blij dat de lente gaat beginnen; een nieuw seizoen, nieuwe plannen…

Het is lang geleden dat ik nog getekend heb op een driehoekige tile. Vandaar dat ik nog eens gekozen heb om een kleine compositie te maken met een duo van Printemps en Ratoon op een klein tankleurig driehoekje. Voor mij is Printemps de ideale tangle om lege plekjes op te vullen. Ik gebruik dit éénvoudig maar mooi patroontje heel dikwijls:

Ik ben altijd nieuwsgierig geweest en dat is niet minder geworden met het ouder worden. Met een enkele klik op de computer kan je direct in een totaal andere wereld komen en dat blijft boeiend. Onbekende volkeren en culturen kunnen mij nog steeds bekoren. Verschillende keren vond ik daar inspiratie voor het samenstellen van een nieuw patroontje en nu ook weer. Voor de tweede keer was een tatoeage het begin van een nieuwe tangle. Deze keer niet van de Maori’s uit Nieuw Zeeland maar bij de Kadiweu indianen, een inheems volk uit Brazilië.

Geïnspireerd door bovenstaande tatoeage, ontstond Kadibra (Kadiweu en Brazilië):

Voor de tweede keer gaf Annette Plaga een prachtig ontwerp waarmee we aan de slag konden om een zendala te maken:

Ik vulde de opgegeven string met Zander, Scape, Sindoo en Starawn, en werkte de tile af met gewone kleurpotloden:

Als je veel tangelt, krijg je na een tijdje heel veel potloodstompjes bijéén. Sommigen springen hier heel creatief mee om. De Tsjechische Anna Čurlejová geeft haar oude potloden een tweede leven als sieraad. Anna combineert verschillende kleuren potlood tot prachtige gelaagde vormen en bewerkt ze daarna met lak om vorm en kleur te behouden.

Deze sieraden van potlood zijn te koop in de Etsy webshop!

Met deze foto’s in mijn hoofd, maakte ik volgende tile met Hurry op de achtergrond, Pearly als boord en binnenin een combinatie van Tipple, Printemps en Hexonu, afgewerkt met kleurpotloden:

Te weinig tijd om te koken met al dat tangelen? Kijk eens naar het onderstaande filmpje hoe je lekkere en gezonde burgertjes in een oogwenk kunt maken met een gewoon bloemkooltje als basis:

Heel lang heb ik me afzijdig gehouden van Facebook. Uiteindelijk ben ik toch gezwicht voor Square one en af en toe stuur ik een bijdrage. In het begin had ik er moeite mee dat je daar alleen zwart/wit mag gebruiken maar soms is het gewoon prettig om “back to basics” te gaan. Hieronder zie je een afbeelding van een levensboom die mij inspireerde voor mijn inzending met Fontana als gevraagde tangle:

Vele variaties zijn mogelijk om zelf zo’n boom te ontwerpen. Naast Fontana, koos ik nog voor Diva Dance, Mosi en Stone Story:

En nog een foto van een vroegere inzending die ik wat bijgekleurd heb na de publicatie (Ipso, B-Horn en Field of Flowers)

Heel graag wil ik mijn trouwe volgers bedanken en ik hoop oprecht dat jullie inspirerende momenten en plezier gehad hebben bij het lezen van de blogposten. Ik heb er telkens veel tijd in gestoken maar deed dat graag. Ik wil nog zoveel doen en kom altijd tijd te kort. Daarom zullen er voorlopig geen blogposten meer verschijnen. Tangelen is een deel van mijn leven en ik zal dat altijd blijven doen, gewoon omdat ik het zo graag doe en de voordelen ervan inzie… Elke week zullen er een nieuwe tiles op mijn frontpagina verschijnen en de gemaakte werkjes zullen geplaatst worden op mijn pinterest pagina. Heel graag wens ik iedereen een vrolijk Pasen en hoop jullie zoveel mogelijk tegen te komen op één van de challenges…

Mooie muziek kan me steeds ontroeren en daarom heb ik bijna altijd afgesloten met een bijzonder stukje muziek. Dat is nu niet anders. Deze keer vond ik een leuke bewerking van de Hungarian Dance van Brahms, gebracht door Martynas. Accordeon lijkt zo éénvoudig maar het is echt een moeilijk instrument…geniet mee van het vrolijke ritme:

Ik begon deze post met een afbeelding van Printemps en ik wil hier ook mee eindigen: Printemps is één van mijn favoriete tangles, en ik vond de foto’s met de slakjes zo leuk en herkenbaar, zij vormen de afsluiter van mijn blog:

Het allerbeste en blijf tangelen!

Ria Matheussen

Print Friendly, PDF & Email

CC BY-NC-SA 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

16 reacties

 1. 15
  Luc Bosmans says:

  Jammer dat je stopt met deze blog. Ik heb de posten altijd met veel plezier gelezen.Bedankt voor zoveel fijne momenten maar ik begrijp dat het altijd een hele opgave is om een blogpost te schrijven. Ik wens je nog veel plezier met het tanglen.

  • 16
   Ria says:

   Ik wil je hierbij graag bedanken Luc voor de vele fijne commentaren en hoop dat jij, net als ik zult blijven tangelen… Voor mij is dat tekenen zoveel ontspannender dan werken aan de computer, dat weet je. Ik wens je het allerbeste en binnenkort een geweldige reis naar het verre Noorden…

 2. 13
  Marianne says:

  Dag lieve Ria,

  Dankjewel voor deze prachtige afsluitende blog en het mooie nieuwe patroontje Ria. Ook ik heb genoten van alle blogpostjes met bijhorende extraatjes en zal ze best missen. Maar … we blijven zo wel contact houden he. Uit het oog is heel zeker niet uit het hart !!! We zijn enkele dagen naar de Moezel geweest en ik nam heel braaf en vol goede voornemens mee: tegeltjes, pennen, kleurstiften, potloden, mijn e-reader. Wat heb ik uiteindelijk gedaan? Alleen gelezen … want zaterdagavond hing er in het hotel een haai met de naam Jefke aan mijn rechterwijsvinger, en het was dat manneke menens. Dus weer geen kans om ongestoord te tanglen, ik ben immers rechtshandig. OOIT zal er meer tijd in steken wel lukken zeker … en meedoen aan challenges zoals je mij altijd aanraadt dus ook 😉

  Heel veel liefs van ons alledrie (ook van de haai)

  • 14
   Ria says:

   Wat leuk dat jullie een paar dagen naar de Moezel zijn geweest. Wij kennen de streek vrij goed en zijn daar vroeger verschillende keren geweest… Velen zetten op het Internet filmpjes en foto’s van zichzelf dat ze altijd en overal kunnen tangelen maar ik kan dat niet. Niet op reis, niet in de trein, zeker niet op een luchthaven of in een station maar alleen op mijn gemakske thuis met mijn eigen materiaal.
   Ik blijf tangelen dat is echt mijn grote liefde maar ik heb voor alles hoe langer hoe meer tijd nodig en dat is de belangrijkste reden waarom ik wil stoppen met de blogposten. Ik wil je heel graag bedanken voor je trouwe commentaren en wens je nu vooral een mooie lente toe. (Volgende week zouden we weer wat mooier weer krijgen volgens Frank Deboosere!)
   Hartelijke groeten.

 3. 11
  Ariane Rousselle says:

  Dag Ria,

  spijtig dat je ermee stopt, maar ik begrijp je beslissing. Je posts waren voor mij steeds een bron van ontspanning in mijn hectische leven en ik ga ze dus zeker missen.Bedankt voor alles!!
  Groetjes, Ariane

  • 12
   Ria says:

   Bedankt Ariane voor deze fijne commentaar, ik apprecieer dat erg en ben blij dat je de posten leuk vond. Ik hoop dat je af en toe toch tijd zult vinden om een “tangeltje” te maken, het werkt zo ontspannend…
   Ik blijf dat in ieder geval doen en wekelijks zal de frontpage dus wisselen maar helaas stoppen de blogposten.
   Ik wens je nog het allerbeste toe en hartelijke groeten.

 4. 9
  Pascale Eykens says:

  Hoi Ria, wat een mooie blog maar er is een tijd voor alles…

  Blijf genieten van je creativiteit en van Rob en we springen nog wel eens binnen.

  Hartegroet
  Pascale & Joske

  • 10
   Ria says:

   Dank je wel Pascale voor het compliment.
   Ik word een dagje ouder en voel dat ik wat gas moet terugnemen, ik blijf natuurlijk tekenen maar ook veel bewegen om soepel te blijven en met al dat computerwerk schiet het er dikwijls over…vandaar mijn besluit om met mijn blog te eindigen, de website blijft nog bestaan en de frontpagina zal wekelijks verschillend zijn.
   Geniet nog van het weekend en hartelijke groeten.

 5. 5
  Ingrid Reynders says:

  Dag Ria,

  Je weet wel dat ik besef dat je enorm veel tijd steekt in je blogs, en ik apprecieer ze heel erg.
  Maar ik begrijp je beslissing. Jammer voor je volgers , goed voor jezelf !
  Geniet van je hobby, en van al de gratische (hoe schrijf je dat eigenlijk ?, gratise, lijkt nergens op….) fijne dingen in het leven. De ontluikende natuur, heerlijk!
  Bedankt voor die enkele, leuke zentangle lessen.

  Ingrid

  • 6
   Ria says:

   Ik weet wat je bedoelt met al dat “gratische” maar ik ken het juiste woord ook niet. Ik deel je mening en probeer het mooie in de kleine, alledaagse dingen te zien. Dat lukt niet iedere dag maar toch regelmatig…Ik word een dagje ouder en alles kost meer tijd. Kostbare tijd die zo door mijn vingers glipt… Ik blijf natuurlijk tangelen en hoop dat jij ook af en toe tijd zult blijven vinden voor deze mooie tekenvorm.
   Hartelijk dank voor je fijne commentaar en veel geluk in de toekomst en misschien nog een reisje naar Italië!
   (tussen haakjes, ik heb juist een video gezien van Andrea Bocelli en zijn zoon Matteo, gedeeltelijk Engels/gedeeltelijk Italiaans, mooooooi. De titel is: fall on me.)

   • 7
    Ingrid Reynders says:

    Schitterend liedje Ria, ik kende het niet. Bella canzone, belissime voci insieme.
    Natuurlijk blijf ik tanglen, zei het zeer bescheiden.
    Voorlopig geen reis gepland, we verkopen binnenkort ons huis en verhuizen volgend jaar naar een appartement in Hasselt. Werk genoeg…. Maar daarnaaaaaa, hoeraaaa !
    En wie weet vliegen we er onverwacht even tussenuit…

    Ik wens je veel plezier met alles wat je doet,
    Ingrid

    • 8
     Ria says:

     Ik heb het per toeval ontdekt op het Internet en was ook direct verkocht, vooral door de harmonie tussen vader en zoon, en ja als Andrea dan in het Italiaans begint.”Ik denk dat er veel vrouwen voor smelten…”Als je graag eens een Engelsman Italiaans hoort zingen moet je nog eens klikken op Perfect Symphony met Andrea Bocelli en Ed Sheeran, let eens op die handjes… ook mooi hoor!
     Zoals je weet hebben wij “onze draai” gevonden op ons appartement en zijn blij dat we die beslissing genomen hebben. Okay, een verhuis geeft stress en je mag het niet onderschatten maar er zijn ook veel voordelen aan een leuk modern appartement en als je wat ouder wordt voel je je erg veilig, je hebt veel minder werk en je zit overal dichtbij. Ik wens je veel succes maar daarna toch een klein snoepreisje naar een plekje in Italië. Met veel plezier heb ik pas de serie van de Medici gezien op TV en ik heb ervan gesmuld. Daaag.

 6. 3
  Lise Vanvinckenroye says:

  Hallo Ria,
  Jammer dat je stopt met deze blog. Op Facebook zal ik je niet tegenkomen omdat ik mij daar afzijdig van hou.

  Bedankt voor al het moois dat je elke keer weer doorstuurde. Ik heb er veel van genoten en probeer je tangles hier en daar ook uit. Het inspireerde mij alleszins!

  Groetjes van Lise en heel veel plezier in alles wat je doet 🙂

  • 4
   Ria says:

   Dank je wel Lise voor zo’n fijne feedback. Ik ben blij dat je mooie momenten gehad hebt bij het lezen van mijn blogposten en ik hoop oprecht dat je blijft tangelen. Het is zo’n rustgevende bezigheid. De informatica verandert voortdurend en het vergt veel van mij omdat ik niet zo’n groot computertalent ben. Ik zit alleen op Facebook voor “Zentanglechallenges”, voor de rest hou ik me er, net als jij, ook afzijdig van.
   Ik hoor elke keer op de radio Frank Deboosere zeggen dat we water nodig hebben, dus laat het maar eens goed regenen maar daarna hoop ik toch dat we weer wat van het lentezonnetje kunnen genieten.Dat kan deugd doen.
   Het allerbeste en hartelijke groeten!

 7. 1
  Joke Leussenkamp says:

  Jammer Ria, ik merk steeds meer dat ook veel you tubers het wat minder maken. Er gaat toch erg veel tijd in zitten.
  Ook komen er af en toe dezelfde patronen voorbij, misschien wat beter op elkaar afstemmen.

  Niettemin ik heb van je blog erg genoten en er veel van geleerd.
  Mijn dank daarvoor en wellicht tot een volgende blog????

  • 2
   Ria says:

   Ja Joke, het lijkt misschien niet zo maar ik steek ontzettend veel tijd in opzoekwerk en bij het opmaken van de posten moet ik 101 vragen stellen eer ik een goed resultaat krijg. De computer en ik zijn niet echt beste vrienden… toch heb ik het altijd graag gedaan maar nu wil ik vooral meer tijd steken in het tekenen zelf want dat is wel mijn grote liefde.
   Ik vind het heel tof van je dat je plezier gehad hebt tijdens het lezen van mijn posten en dat je er toch wat van opgestoken hebt, dat was de bedoeling, hartelijk dank voor je feedback en voorlopig stop ik met het schrijven maar je weet nooit… in ieder geval veel succes en plezier en een mooie zachte lente wens ik je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.