helleboris1 helleboris2

De Helleborus is een ijzersterke wintergroene plant die heel de winter gebloeid heeft in ons tuintje. Als het vriest, pompt deze unieke plant vocht uit de bloemen en slaat het tijdelijk op in de bladeren en wortel. De bloemen hangen dan even slap maar bevriezen niet. Wordt het weer beter, dan wordt het water terug naar de bloemen gepompt en staat deze “winterroos” er weer vlug stralend bij. Ik heb het plantje in november gekocht voor 32 Euro. Ik vond dat niet goedkoop maar het is de prijs dubbel en dik waard.

Ondanks het gure weer zie ik nu toch stilaan de eerste schuchtere tekenen van de lente opduiken: wilgenkatjes, sneeuwklokjes, krokussen, paasbloemen, bloesems…. Ik hou van staalblauwe luchten maar ook van donkere dreigende wolken en sneeuwbuien. Zowel winter als zomer hebben mooie dagen maar ik geef graag toe dat ik nu weer uitkijk naar de langere dagen met aangenamere temperaturen. Terug wat meer naar buiten, langere wandelingen, in de tuin eten, een terrasje doen, een uitstapje maken…

sneeuwklokjes

paasbloem1

katjes1

Klik even op deze link bij  tanglepatterns.com  :Je ziet onmiddellijk waar de inspiratie voor dit patroon gevonden werd.

De kleuren geel, groen en blauw overheersen in de lente en daarom had ik zin om een paar tekeningen te maken in dit fris kleurenpalet. Het eerste voorbeeld is gemaakt op een voorgedrukte Zendalatile.  Voor het 2de voorbeeld heb ik deze Zendalatile overgetekend op tekenpapier. ( Je kan ook gewoon met een passer een cirkel tekenen) De rand van de eerste tile werd ingekleurd met een zwarte brushpen voor een mooie dekking, verder werden voor beide tekeningen gewone kleurpotloden gebruikt.

spring2

spring1

Op het laatste werkje heb ik de ” dewdrop” toegepast. Het lijkt net of er een paar regendruppeltjes op de tile gevallen zijn. Het is niet moeilijk en zorgt toch voor dat kleine leuke extraatje. In de volgende handleiding wordt deze techniek duidelijk uitgelegd.

Thuis, en vooral als  ik teken, draag ik het liefst een gemakkelijke broek en een sweater, heerlijk comfortabel maar niet echt flatterend. Daarom, en zeker na de winter is het fijn om eens iets nieuws te kopen voor de mooiere dagen die beslist weer komen!  Zelfs in de nieuwe lentecollectie’s zie ik af en toe Zentanglemotieven opduiken.  Zou dat duiden op een verslaving? Misschien wel, maar ik vind het niet erg, integendeel, ik vind het plezant!!! En wees nu eerlijk, wat vinden jullie van deze zwart/wit linnen zomerblouse van Deerberg of deze prachtige kleurige cardigan van Dunque uit de nieuwe Waschbär catalogus. Ik zie er duidelijk Zentangleinspiratie in.

tunica

jacquardvest

Als ik teken, vliegt de tijd voorbij en heb ik soms geen zin om uitgebreid te koken. Toch is goed eten belangrijk, zeker in het voorjaar als onze weerstand door de winter een beetje minder is geworden. Maaltijdsoepen met veel groenten zijn dan een prima oplossing voor een volwaardige lunch. Alles wat je nodig hebt, kan je erin steken. Ook restjes kunnen gemakkelijk in soepen verwerkt worden en samen met een dikke volkerenboterham met kruidenboter(kaas) kan je er weer een hele tijd tegen Eet je liever geen gluten, kies dan voor quinoa,  dat ook verkrijgbaar is in de vorm van crackers. Een juiste combinatie van peulvruchten en granen is tevens een ideale vleesvervanger, goed voor het milieu, goed voor de dieren en vooral goed voor jezelf. Er zijn ontelbare mogelijkheden, hieronder vind je een éénvoudig lekker receptje van een winterse variant op de alom gekende minestronesoep, klaar in een oogwenk!

voor 4 personen.: 200 gr spinazie (mag uit de diepvries), 1 wortel, 1 takje selder, 1 prei, 1 blikje peultjes of erwtjes, 1 blikje witte bonen, 2 eetlepels langkorrelrijst, 1 à 1,5 liter (groenten) bouillon, 1 ajuin, 1 teentje knoflook 1 koffielepel oregano, olie, een paar zongedroogde tomaatjes

Alle verse groenten fijnsnijden en aanstoven in hete olie (behalve de zongedroogde tomaatjes en de spinazie). Rijst toevoegen, let er goed op dat hij niet aan de pan kleeft. Enkele minuutjes laten sudderen en dan bouillon toevoegen en 15 minuten laten doorkoken. Pas op het laatst bonen, erwtjes of peultjes, oregano en spinazie toevoegen en heel eventjes laten meekoken.  Elk bord kan versierd worden met reepjes zongedroogde tomaatjes.  Je kan er nog eventueel wat parmezaan bij doen maar het hoeft niet voor mij.

29 februari was een schrikkeldag en bovendien een maandag waarop er een nieuwe uitdaging verscheen op de blog van de  Diva.  Amy Broady,  zorgde als gast deze week voor een toffe opdracht en vroeg om wat glittering in de” tile” te brengen.  Om een beetje glamour in mijn tekening te brengen gebruikte ik naast een gewone zwarte pen , ook een witte, zilveren en gouden gelpen. Ik ben gestart met het tekenen van een lint. Dat geeft je werkje al direct iets feestelijks. Ik heb een e-boekje gekocht van Helen Williams uit Australië.  Zij maakt prachtige tekeningen en in haar “folds and ribbons” legt ze stap voor stap uit hoe je ook zulke linten kan leren tekenen.

diva_1maart2016

 

Is het koud in maart, dan nadert de lente met een vaart !!!

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

CC BY-NC-SA 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.