BelgiumResists

Heel triestig is het, dat deze blogpost, die ik al een paar dagen geleden voorbereid had, nu in mineur begint.  Vandaag is Brussel getroffen door terroristische aanslagen waarbij veel onschuldige mensen gedood of gewond werden. Er gebeuren vreselijke dingen, overal in de wereld en zulke laffe daden zijn altijd verschrikkelijk, eender waar ze plaatsvinden. Het verdriet van de getroffen mensen is enorm en ik begrijp dat velen angstig worden.  Toch mogen we ons niet laten verlammen door angst maar  proberen dingen te blijven doen die ons innerlijke rust geven. Zentangletekenen kan helpen om minder te piekeren want tijdens het tekenen “moet” je gewoon met je gedachten bij je tekening blijven en dat is goed.

Het is een donkere dag voor België en 22 maart 2016 zullen wij nooit meer vergeten.   Toch wil ik vandaag wat schrijven over licht want vanaf nu wordt elke dag weer ietsje langer, krijgen we steeds een beetje meer licht, licht dat we nodig hebben om goed te functioneren. Ook het  medeleven van zoveel mensen uit de hele wereld is een klein lichtpuntje in deze immense tragedie.

Vroeger, toen ik jonger en avontuurlijker was, heb ik 3 maal  het wondermooie maar barre IJsland bezocht op zoek naar het spectaculaire Noorderlicht. Pas de derde keer, in februari, helemaal in het noorden, dichtbij  Akureyri, werd ik midden in de nacht gewekt om dit prachtige natuurfenomeen te kunnen aanschouwen. Eindelijk was het zover.  Daar stond ik dan, vol bewondering, in pyjama, op blote voeten in de sneeuw naar die hevige kleurschakeringen in de lucht te staren. Dat waren  “wow”momenten die ik nooit zal vergeten. Ik ben dankbaar dat ik dit een keer mocht zien, het was enig!!!

Al enkele jaren kan men af en toe dit speciale licht ook waarnemen in het noorden van Nederland.  Heel  recent verscheen dit natuurspektakel daar opnieuw. Omdat ik het zo mooi vind, wilde ik graag hiervan een foto plaatsen, die genomen werd boven Leeuwarden in Nederland.

noorderlicht_nederland_leeuwarden

In onderstaande tile heb ik geprobeerd een beetje “Noorderlicht” te brengen.

noorderlichtkleuren

Helaas is het heel onvoorspelbaar. Zelfs in de landen die regelmatig van dit schouwspel kunnen genieten, weet men nooit 100% zeker wanneer het gaat verschijnen. Het blijft een beetje een mysterie maar o zo prachtig. In de zomer genieten ze in het hoge Noorden dan weer van de middernachtzon, ook een heel speciaal licht dat wij niet kennen en daarom lijkt het voor ons een beetje  onwerkelijk.

middernachtzon

Na een nat en koud voorjaar hebben we de laatste weken, ondanks de lage temperaturen toch al een beetje kunnen genieten van de eerste zonnestralen en dat doet deugd.  Volgend weekend zetten we de klok weer een uurtje vooruit. De eerste dagen is dat telkens aanpassen maar daarna zullen we het fijn vinden dat de dagen  weer langer zullen worden en de nachten korter.

Zoals zoveel mensen kijk ik ook uit naar de zomer en wil de winterkleding zo snel mogelijk voor een lange tijd opbergen. Het is tijd om nog eens grondig op te ruimen.

Ik ben geen poetsmaniak, eigenlijk doe ik het zelfs niet zo graag maar anderzijds  hou ik van een proper  huis zonder rommel. Hoe minder prullen, hoe minder werk en hoe meer tijd om leuke dingen te doen. Dit wil niet zeggen dat alles zomaar moet weggegooid worden, integendeel, sommige dingen kunnen nog best een “upgrade” gebruiken en  zaken die ik echt niet meer nodig heb, krijgen nog een tweede kans in de webwinkel of gaan naar een goed doel.

Hieronder heb ik een  foto geplaatst hoe Lara Williams van een oude vuile lampekap  m.b.v. Zentanglemotieven  een uniek stuk  heeft gemaakt. Kijk eens rond, misschien zie jij ook iets in je huis of tuin dat een opknapbeurt kan gebruiken;. een oude bloempot, een kastje, een spiegel, een stoel, een album, een kadertje….aarzel niet, begin er aan!!!

lampekap_voor

lampekap_na

 

Grote-schoonmaak

Ook in de  Zentanglewereld kunnen we een parallel trekken. Af en toe maak ik graag werkjes waarop elke mm papier gevuld is.  Ik kan ervan genieten  om veel en soms hevige kleuren te gebruiken en ik  experimenteer volop. Toch kan het verfrissend zijn om af en toe terug  met een minimum aan kleuren te werken, of gewoon, heel basic in zwart/wit op de standaard tiles. Zelfs open ruimtes laten is een leuke uitdaging. (zie Challenge nr 243)  Bij mij gebeurt het vaak dat ik  grote stukken wit laat. Zoals ik al eerder vermeld heb: alles mag, alles kan. Je tile mag volledig gevuld worden maar evengoed kan hij helemaal af zijn met grote stukken waarop niet getekend werd.

Hieronder zie je een paar heel éénvoudige, lichte werkjes met slechts enkele tangles en een tikkeltje kleur maar met veel open ruimtes .

lim2

 

lim3

 

lim4

 

lim5

De volgende tile die bovenaan gedeeltelijk werd ingekleurd zie je hier nog eens maar nu heel éénvoudig in zwart/wit en dat is even goed!

lim1

Ik vind meedoen aan een  “challenge” van de Diva heel leuk, elke week kijk ik uit naar haar opdrachten en ben benieuwd wat anderen ervan maken. Commentaar geven en krijgen is nog een voordeel. Je leert via je gemeenschappelijke hobby mensen kennen van over de hele wereld en je onderhoudt je talenkennis. Heel recent is Annette uit Duitsland ook begonnen met een schitterend project. Ze gaat regelmatig mozaieken op haar site zetten, die samengesteld worden met tiles, gemaakt door verschillende mensen. Ook hier wil  ik graag regelmatig aan meewerken en hieronder zie je mijn kleine stukje dat binnenkort in het  tweede mozaiekproject te zien zal zijn. Iedereen mag meedoen en alle nodige informatie kan je vinden op haar website.

mozaik_blog

Als  afsluiter kan ik vertellen (velen zullen dat zeker al weten) dat Rick en Maria zeer recent een tweede boek geschreven hebben. Dat zou ik graag inclusief hun handtekening willen kopen. Hoe ik dat ga doen, kun je lezen in een volgende blogpost.

Ik  hoop alle volgers toch een mooi momentje te kunnen geven met het prachtige Bourrée van Bach, in een versie van de exentrieke Ian Anderson van Jethro Tull. Hij bracht dit nummer al uit in 1969 en ik was toen al fan (leuke momenten in “den ark” in Turnhout) en hij kan het nog altijd. Gekke snuiten trekken en over het podium paraderen ook!!!

Eieren schilderen hoort ook bij deze periode en natuurlijk kunnen ze met Zentanglemotieven  bijzonder mooi zijn, zoals deze exemplaren van Vivian Williford, gevonden op het Internet.

paaseieren

Staystrong

Wij blijven sterk en de terroristen zullen uiteindelijk verliezen,  het is gewoon een kwestie van tijd! België is dankbaar voor zoveel solidariteit en medeleven. Vandaag zijn onze gedachten bij alle slachtoffers van geweld.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

CC BY-NC-SA 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

2 reacties

 1. 1
  Maddy says:

  Imagine….

  • 2
   Ria Matheussen says:

   Inderdaad Maddy, Imagine is een erg toepasselijk nummer in deze triestige periode. Dank je wel voor het lezen van mijn blogpost! Het was moeilijk deze keer maar toch wilde ik wat schrijven. Het is goed om trachten door te gaan met het leven van elke dag. Ze krijgen ons niet klein, daar moeten we van overtuigd zijn!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.