10. januari 2016 · Reacties uitgeschakeld voor Mindfulness en Monotangles · Categorien:Blog nl

De kerstversieringen zijn weer opgeborgen en de Nieuwjaarswensen verzonden.
Een nieuw hoofdstuk is begonnen: 2016!
“Onze” diva heeft inmiddels de eerste “challenge” gepost. 5 jaar geleden startte ze haar succesvolle blog en de eerste uitdaging van het nieuwe jaar is een combinatie van de patronen Diva Dance en Auraknot.
Hieronder zie je mijn inzending (nr 22): Een cirkel, geknipt uit aquarelpapier waarop ik met aquarelverf blauwe tinten heb aangebracht (geleerd bij Jacqueline in het Doppahuis), daarop werden met een zwarte pen 5 sterren (Auraknot) getekend, voor elk jaar 1 ster en afgewerkt met gouden accenten. Daartussen heb ik ” een sliert “van Diva Dance getekend. Het is een éénvoudige tekening maar ik ben er toch tevreden over!

januari2016

Traditiegetrouw, worden er aan het begin van het jaar goede voornemens gemaakt: stoppen met roken, diëten, minder geld uitgeven, niet meer snoepen enz…
Ik wil bewust de lat niet meer te hoog leggen en ga gewoon proberen nog meer “mindful” te leven,  elke dag opnieuw. Een paar jaar geleden heb ik een 8 wekelijkse cursus mindfulness gevolgd en ik heb er veel uit geleerd. Ik behaal nog geen 10 op 10 maar ik blijf niet stilstaan, integendeel met hele kleine stapjes ga ik vooruit en met een mooie 7 of zelfs een 6 op het einde van het jaar zou ik al heel tevreden zijn. Ik wil niet meer meedoen aan “multitasken”. Liever de dingen bewust één voor één doen met de nodige aandacht.
Het is niet zo gemakkelijk als het lijkt, zeker niet als je, zoals ik gewend bent altijd dingen door mekaar te doen maar ik ben er zeker van, als de motivatie er is, ook dat meer en meer zal lukken.

Zentanglekunst is een mooi voorbeeld. Je kan echt geen film volgen op TV en ondertussen gauw een tekening maken. Neen, tangelen vraagt om je volledige aandacht bij het tekenen te houden, rustig, ontspannen maar geconcentreerd.
Door regelmatig te oefenen zal het steeds beter lukken en zal je ook de positieve effecten van “mindfull” bezig zijn, beslist leren kennen.
Een leuke uitdaging is bijvoorbeeld een tekening maken met heel weinig tangles: 3, 2 of zelfs één, een echte Monotangle. Je zult ontdekken hoeveel mogelijkheden je kan bereiken met een minimum aan patronen!

 

mooka

Bovenstaande tekening heb ik gevonden op het Internet. Vanuit de opvallende zwarte strings werd slechts één  tangle getekend en gekleurd in pastel: Mooka.

makkere

In het tweede voorbeeld werden helemaal geen strings gebruikt.  Het is een mooi, zwart/wit werkje geworden, bestaande uit slechts één tangle: Mak- rah- mee. De aangebrachte schaduw geeft net dat ietsje meer diepgang en maakt de tekening af. Op het eerste zicht lijkt deze tangle  moeilijk maar leer hem stap voor stap. Iedereen kan het, echt waar maar het  vergt oefening.

 

IMG_0210

In mijn eerste werkje heb ik gekozen voor de tangle Tripoli (met variaties) en het plezante patroon Henna Drum maakt het geheel een beetje speelser. Door gebruik van een gouden gelpen, (doe ik graag) voeg je toch iets extra toe.

IMG_0212

Deze tekening was klaar in minder dan een kwartier. Het geheel is éénvoudig, opgebouwd met een toffe, gemakkelijke tangle (ixorus) en afgewerkt met een paar toetsjes zwart, grijs en groen. Deze leuke tangle heb ik ook gebruikt in een cirkelvorm in de hoofding van mijn website.

Zoek eens bij patronen op de gekende site of kijk eens in je eigen legende, kies één of twee tangles en begin gewoon te tekenen, stap voor stap, zorgzaam en geconcentreerd…en bewonder je unieke resultaat!

Deze keer heb ik geen citaat gekozen om af te sluiten maar een prachtig stukje muziek van Madredeus, opgenomen op en tussen de eilanden Faial en Pico (Azoren)
Probeer mee om even mindful te genieten van de zuivere heldere stem van Teresa, ik krijg er gewoon kippenvel van, zo mooi en puur!

De warme zachte dagen zijn nu weer een tijdje opgeborgen maar een rustige wandeling is ook prima voor het lijf en het humeur, je kikkert er altijd van op, ook al heb je geen zin,  is het kouder en moet het soms tussen de buien door! Toch regelmatig doen, het helpt tegen de “winter blues” en je blijft er soepel van.

Print Friendly, PDF & Email

CC BY-NC-SA 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Reacties gesloten.