Er is niets mooiers voor jezelf dan te bewijzen hoe sterk je bent en dat is onder deze uitzonderlijke omstandigheden heel belangrijk! Deze periode zal voorbij gaan, er zal een vaccin komen maar helaas is dat niet voor morgen… Intussen moeten we zo goed mogelijk verdergaan en genieten van de kleine dingen die wij “doodgewoon” vinden maar eigenlijk buitengewoon zijn en het is nu de moment om hier even bij stil te staan.

Rob en ik lezen veel, we kijken meer TV. Er staat altijd rustige muziek op, nieuwe gerechtjes worden uitgeprobeerd, er worden vele kleine wandelingen gemaakt en samen met Saartje (TV één) doe ik dagelijks enkele oefeningen. Elke zondag wordt er geskyped met de jongens en spelen we on-line met de kaarten (manillen of wiezen). Het is allemaal niet zo spectaculair maar ik wil niet klagen. België doet zijn best en ik ben dankbaar dat ik hier mag wonen. Het doet pijn om te zien hoeveel verdriet en ellende het Coronavirus kan aanrichten in zoveel families over heel de wereld…

En toch is het ook ontroerend om te zien hoe eindelijk meer respect komt voor mensen in de zorg en dienstenverlening. Er worden prachtige initiatieven genomen om elkaar te helpen en op te peppen… Op Instagram geven veel CZT gratis lessen via Zoom. Het is beter bezig te blijven dan passief af te wachten. Ook nu zijn de dagen altijd te kort voor mij. Ik geniet van de rust en ik teken veel.

Meestal doe ik dat hier vanuit mijn ergonomische stoel, aan een hoekje van de tafel, vlak aan de raam met zicht op de tuin. Daar heb ik daglicht en kan ik de vogeltjes zien…

Mijn nieuwe patroontjes zullen nog altijd eerst op mijn website voorgesteld worden en ik toon jullie graag Pandai en Cadooh:

Beiden zijn toevallig ontstaan. Pandai zal heel vertrouwd overkomen en lijkt een beetje op Hollibauch. Toch heb ik dit specifieke patroon nog niet gezien in Zentangletekeningen en daarom maakte ik er een tangeltje van. Ik koos deze naam omdat panda’s graag bamboe eten en de enige plaats in België waar je deze schattige dieren kan zien is in Pari Daiza.

Cadooh is familie van Ratoon en Hollis maar is toch verschillend en net als Pandai is het gemakkelijk en geeft het veel mogelijkheden. Deze naam heb ik gekozen omdat ik het als een cadeautje zie in deze mindere periode.

Ik wens jullie veel tangleplezier en hoop dat ook deze speciale Paaszondag een mooie dag kan worden!

Print Friendly, PDF & Email

CC BY-NC-SA 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

4 reacties

 1. 3
  Lise Vanvinckenroye says:

  Dag Ria,
  Leuk om je berichtje weer te mogen lezen. Ik vind het altijd inspirerend … zeker in deze tijd, maar zonder kluizenaarsbestaan ook!
  Je nieuwe tangle is leuk!
  Zorg goed voor jezelf en een mooie paasweek toegewenst 🙂
  Groetjes,
  Lise

  • 4
   Ria says:

   Dank je wel voor je berichtje Lise, het is altijd prettig om een reactie te krijgen en zeker als die positief is.
   Ik hoop dat je in deze lastige dagen toch tijd kan vinden om af en toe te tangelen, het verzet je zinnen en voor je ‘t weet zijn we weer een dagje verder, een dagje dichter bij het vaccin waar we allen zo naar uit kijken. Hopelijk komt het vlug.
   Ik wens jou ook het beste en vooral toch een beetje genieten van deze eerste echte mooie lentedagen!

 2. 1
  Marianne says:

  Dag Ria, dankjewel voor de mooie patroontjes, vooral voor Cadooh -> Love at first sight! 😉

  We wensen jullie beiden en jullie jongens al met al een fijne Pasen toe, en dat jullie in goede gezondheid mogen blijven.

  Lieve groeten, Marianne en Gilbert

  • 2
   Ria says:

   Dank je wel voor zo’n mooie reactie Marianne. Zoals je intussen weet zit ik nu vooral op Instagram en steek ik niet meer zoveel tijd in het schrijven van blogposts. Cadooh is zo spontaan ontstaan en dat moest ik ergens kunnen meedelen, vandaar dat ik er samen met Pandai toch een klein postje van gemaakt heb. Bij het tekenen van Ratoon moet je altijd goed opletten dat de “uiteindjes” mooi passen. Ik dacht, als ik ze nu eens gewoon “los” laat, en zie daar kwam een nieuw tangeltje tevoorschijn. Bedankt om me te laten weten dat je “hem” leuk vindt. Ik kom juist terug van een kleine wandeling, het is heerlijk buiten en ik hoop dat jullie ook volop van jullie tuin kunnen genieten…Maak er het beste van en zorg goed voor mekaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.