familie tangelenHierboven zie je Maria, Rick en dochter Molly Hollibaugh samen tangelen.

Met verschillende personen  een Zentangletekening maken was een leuk idee waaraan ik mocht meewerken. We waren met 7 personen.

Het ging als volgt: eerst moest iedereen zelf 7 vakken tekenen op een eigen tile .Vervolgens mocht je deze doorgeven aan je buur, die ongeveer een 10-tal minuten een eerste vak vulde, daarna werden de tiles weer doorgegeven aan de volgende enz.. Als na 70 minuten alle vakken gevuld waren,  kwam er bij iedereen een mooi verschillend en verrassend resultaat tevoorschijn , gecreëerd door 7 mensen.

Met dit voorbeeld wil ik laten zien dat samenwerken ook aangenaam kan zijn. Je kan met de hulp van verschillende personen voor ieder dus een uniek resultaat bekomen. Natuurlijk kan je ook samen één grote groepstekening maken. Iedere deelnemer werkt dan een klein stukje af tot er één geheel ontstaat. Mogelijke medewerkers zijn er genoeg te vinden in je omgeving: je partner, vrienden,  kinderen,  familie, collega’s, klasgenoten… Zelf heb ik ondervonden dat kinderen en jongeren meestal enthousiast reageren en heel geconcentreerd kunnen tekenen. De tijd dat er “gewerkt” wordt aan het groepsproject, vliegt voorbij en het resultaat wordt door iedereen die er aan deelneemt, geapprecieerd.

Ik bedank hierbij de mensen die meegewerkt hebben aan deze gemeenschappelijke tile. Het was een tof initiatief van de organisator. Weer een nieuwe ervaring rijker, en in de toekomst wil ik zeker ook met anderen deze manier van Zentangle delen.

IMG_0947

Hieronder een geslaagde foto ( van het internet geplukt ) van terecht trotse, lachende kinderen met eigengemaakte werkjes na een workshop Zentangle.

????????????????????????????????????

 

Er worden regelmatig “travelingtiles” gemaakt. Dit vind ik een heel tof initiatief. Iemand maakt een begin op een tile (1 of 2 tangles) en stuurt deze naar een andere persoon. Die maakt de tile af en mag hem ook behouden. Op zijn/haar beurt stuurt deze persoon ook een onafgewerkte tile  naar zijn partner. Die persoon mag op zijn/haar beurt de tile behouden. Uiteindelijk hebben beide partijen een tile die ze gezamelijk gemaakt hebben. Er bestaat een facebookgroep van deze reizende tiles maar vanzelfsprekend kan je ook gewoon iemand vragen per e-mail. Het is een mooi project waarmee je gemakkelijk contact kunt krijgen met mensen uit de hele wereld.

Hieronder een voorbeeld van zo’n travelingtiles die ik samen met Anja uit Duitsland gemaakt heb. Ik heb haar leren kennen tijdens het CZT-seminarie.

travelAnja_klein traveltile anja af

De eerste tile werd begonnen door Anja en afgewerkt door mij . De tweede tile ben ik begonnen en werd voltooid door Anja.

 

h_left h_up h_right
Print Friendly, PDF & Email

CC BY-NC-SA 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.