Tekeningen, worden meestal opgebouwd uit strings.

Ik heb tijdens het oefenen veel plezier beleefd door zoveel mogelijkheden  te ontdekken. Vooral op warme zomerdagen zat ik vaak te tekenen in de schaduw onder een beukenboom, in alle rust, ver weg van drukte en verkeer, beetje Bach op de achtergrond, een drankje binnen handbereik, een paar luie hondjes rond mij… Meer moet dat niet zijn.  Ik besef meer en meer dat Zentanglekunst een aangename manier is om te ontspannen en plezier te hebben in wat je doet. Je wereld wordt er een beetje mooier door.

Op de site en op het internet zul je ontdekken dat strings  recht of vloeiend kunnen zijn, éénvoudig of ingewikkeld. Ze lijken soms ergens te zweven, of lopen juist over de hele tile. Ze kunnen de vorm van een  geometrische figuur of mandala hebben… Zelfs een uitvergrote tangle kan een string vormen.  Je mag tekenen in alle richtingen. Delen van de tile mogen blanco blijven of  zwart gekleurd worden. Je kan tekenen binnen de strings maar ook, buiten de ontstane vakken. Je kan een kader vormen met tangles, je mag in laagjes werken, of je kan beginnen met een lint te tekenen.. De lintstring geeft, volgens mij al direct een speciaal effect en met een beetje oefenen zal het snel lukken. Alles kan, alles mag. Je zult ontdekken dat je stilaan meer en meer diepte en harmonie in je werk krijgt. Je kan zelfs een tekening  maken zonder een string, gewoon ergens beginnen en zien waar het naartoe gaat, dat vind ik heel plezant en zo teken ik veel. Af en toe heb ik ook getracht om er wat kleur in te brengen met doodgewone kleurpotloden. Of je dat al of niet verkiest, hangt af van je persoonlijke smaak. Ik wil hiermee zeker nog verder experimenteren. Hieronder staan enkele werkjes. Kan je de verschillende soorten strings ontdekken?

IMG_0934

IMG_0935

IMG_0936

IMG_0937

IMG_0938

IMG_0939

IMG_0940

IMG_0942

IMG_0941

Op de laatste tekening ben ik begonnen met een lint als string. Nadien heb ik goudkleurige streepjes aangebracht om een beetje een feestelijke toets te creëren. Ik gebruikte hiervoor een goudkleurige gelpen. Ik heb slechts 2 tangles getekend: Squid en Printemps. Om het geheel wat meer diepte te geven heb ik hier en daar de techniek “rounding” gebruikt. (kleine ruimtes opgevuld met zwart)

IMG_0767

 

h_left h_up h_right
Print Friendly, PDF & Email

CC BY-NC-SA 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.