clematis

Als je goed rondom je kijkt, zie je overal tangles opduiken, zoals bijvoorbeeld in deze mooie paarse Clematis. Ooit hoop ik  zelf nog een nieuw patroon  te ontdekken, al is het niet makkelijk, er zijn er al honderden en allemaal zijn ze verschillend.

In één van mijn  vorige postjes heb ik een foto laten zien van een tile die ik gemaakt had voor het project van Annette Plaga. Zij had de strings ontworpen  en de deelnemers hebben deze gevuld  met tangles. Annette maakt daarvan dan een prachtige mozaiek die ik hieronder afgedrukt heb.  Ik zou nooit aan zoiets gedacht hebben maar vond het direct een schitterend idee en ik ben blij  om hieraan meegewerkt te hebben. Een vervolg start op 20 mei en iedereen kan deelnemen. Het loont echt de moeite een bezoek te brengen aan de website van deze getalenteerde dame uit Duitsland. Klik op de link en je komt er alles over te weten : Aka Lonetta

mozaik_blog

mijn tile

w_Ria_4er-tile1

in 4-voud wordt deze cirkel gevormd

w_Ria_16er-tile

of met 16 identieke tekeningen verkrijg je deze mozaiek

w_Mosaik#2_51_30_GF

En tenslotte een afbeelding met het werk van de 30 deelnemers

 

Op 29 april was het dan zover: mijn eerste workshop in het Doppahuis stond op het programma. Ik heb ervaring in reizen leiden en kooklessen geven maar een basisworkshop over Zentangletekenen was voor mij helemaal nieuw en ik moet toegeven dat ik toch een beetje zenuwachtig was en goed moest inschatten dat de lesinhoud niet te licht en niet te zwaar was.

Heel blij was ik met de resultaten die uit de klas kwamen.  Ik zag  mooie verzorgde tekeningen, allemaal verschillend  maar allemaal uniek en de moeite waard. De cursisten hebben 2 tiles kunnen tekenen, hebben een 8-tal tangles geleerd en een paar technieken om variatie in de patronen te brengen. Ook de afwerking met schaduw is aan bod gekomen. Er kwam  vraag uit de groep om een vervolgles te geven en ik zie er naar uit om dit te mogen doen. Op 17 juni volgt een tweede kennismakingsles. In september volgt nog een derde basisworkshop.  Als uit deze 3 groepen voldoende interesse komt om verder te gaan, worden er in het najaar zeker enkele vervolgcursussen gegeven om meer diepte en variatie te creeëren en te leren werken op zwarte en tan-tiles.

Voor mij was dit weer een stapje verder, maar ook voor de cursisten. Door hun eerste werkjes zie je weer dat bij Zentanglekunst, cliché’s zoals: “ik kan niet tekenen, ik heb geen tijd, ik kan me niet concentreren, ” enz.. niet waar zijn. Deze deelnemers hebben bewezen dat het niet klopt, integendeel. Er zit ook een tekening van mij tussen, maar je haalt die er niet uit, alle werkjes  zijn  mooi en daar ben ik oprecht blij om.

w_WS29april16_1

w_WS29april16_2

Ik wens jullie allemaal veel tangleplezier toe tijdens de zomer en hoop van harte dat we mekaar terugzien in het najaar met veel verhalen en weer nieuwe dingen…

En wat is er lekkerder dan een heerlijke cocktail op een zonnige, luie, vrije dag zoals vandaag.

Zonder alcohol: per glas: een coulis maken van 3 aardbeien, 4 frambozen en de nectar van 1 passievrucht ( in de blender) met één theelepeltje suiker en vervolgens zeven (om de pitjes te verwijderen) aanvullen met fris sprankelend bronwater.

Met alcohol: dezelfde coulis maken maar een scheutje wodka toevoegen en i.p.v. bronwater het glas aanvullen met Cava of Champagne! Mmmm

Deze en meer recepten van cocktails kan je vinden op Cocktailicious

Passionata-hartje-e1391632793427

Om in de juiste sfeer te komen, heb ik gekozen voor dit zwoelere nummer uit vervlogen tijden van Eros Ramazotti en de ravissante Tina Tuner. Eros, die naam alleen al, en wat een knap ventje was hij, toen toch…

Print Friendly, PDF & Email

CC BY-NC-SA 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

6 reacties

 1. 3
  Treska says:

  Maddy, ook ik vond het een reuzeleuke les! En ja, ik kan niet tekenen en ik dacht ook dat ik geen fantasie had maar dankzij jou en het tanglen heb ik iets gerealiseerd. Super! Ik heb dan nog niet gesproken van het concentreren…. Je vergeet de wereld als je eens bezig bent. Ik hoorde jouw instructies zelf niet meer. Een aanrader als therapie, om het even dewelke.
  Kijk ook ooit naar een volgende les. Treska

  • 4
   Treska says:

   Sorry, Ria heb je ‘Maddy” genoemd on de mail. Treska

  • 5
   Ria Matheussen says:

   Dank je wel Treska, ik vind het heel leuk wat je hier geschreven hebt, het aanleren van nieuwe tangles vergt wel een inspanning maar eens je er verschillende kent (en dat gaat vlug hoor) kan Zentangletekenen echt heel therapeutisch en ontspannen werken. In het najaar volgen zeker nog 2 vervolglessen.
   Vooral nu een fijne zomervakantie!!!

 2. 1
  Maddy says:

  Het was een leuke workshop Ria en we waren allen gemotiveerd en blij met het resultaat!
  Weer prachtige tiles in deze mail en Eros..Geschenkje voor Moederdag? Tina mag er ook zijn. Net zoals de Tangles : mooie combinatie, deze twee artiesten.
  Prettig weekend en ik kijk uit naar de vervolgworkshop.

  • 2
   Ria Matheussen says:

   Dankjewel Maddy, ik vond het ook een leuke dag.
   Spijtig van 8 mei, onze jongste verjaart dan en dan moeten we naar hem toe, maar misschien een volgende keer.
   Laat het weer zo nog maar wat blijven. Het is heerlijk om een terrasje te doen in goed gezelschap met een lekker hapje en/of drankje…en een zwoel muziekske!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.