Zoals ik al eens eerder schreef, bewaar ik mijn” mindere” werkjes in een doos, de” beteren” gaan in PVC mapjes en degenen die ik het mooist vind, hou ik bij in een speciaal album. Toch is het ook fijn om in je eigen geliefde plekje hier en daar een zelfgemaakte tekening tentoon te stellen.  Heel ’t kot moet niet volhangen maar een paar werkjes op de juiste plaats zullen zeker niet misstaan. Toen onze jongens klein waren, was ik ook altijd opgetogen met de knutselwerkjes die ze van school meebrachten. Ze kregen van mij een speciale plaats en daar waren ze trots op.

Vorige week kocht ik een bloemetje in een tuincentrum en vond dit simpel, origineel  kadertje (dat je zelf ook kan maken).

Soms hou ik er wel eens van om op “schattenjacht” te gaan op antiek en curiosamarktjes maar ik moet toegeven dat ik dan meestal niets vind (te hoge verwachtingen?) Maar dan ineens, onverwachts,  als ik niets nodig heb, dan vind ik  ergens toch weer iets dat mij aanspreekt. Ook dat is een leuke uitdaging bij deze hobby: dingen zoeken (en vinden) waarin je werkjes nog mooier uitkomen en het hoeft zeker niet altijd duur te zijn! Leuk voor jezelf en ook prettig om eens als cadeautje te geven aan een dierbare.

IMG_0107

met één grote kaart van Maria Thomas

op_sokkel2

met 3  van mijn eigen tiles

Op de site van Da Wanda.de, neus ik ook graag af en toe rond.(op de Duitse site vind ik leukere items dan op de Nederlandse, vandaar). Ik heb een hekel aan winkelen maar online shoppen, lekker ontspannen in mijn joggingpak en met een  tasje thee naast mij, dat doe ik af en toe wel.  Bij Da Wanda vind je geen massaproducten maar dikwijls hele mooie artisanale spullen, gemaakt door gewone mensen, dat spreekt mij juist aan. Je kan via mail ook rechtstreeks vragen stellen aan de ontwerpers. Ik heb er al enkele keren unieke, eigenzinnige, spulletjes gevonden  (sjaals, hoedjes, tasjes,  keramiek…). De betaling gaat meestal met Paypal of bankoverschrijving en ik heb nog nooit problemen gehad.  Recent zocht ik een kader en heb gekozen voor  dit éénvoudig vierluikje .  Het voordeel is, net zoals bij het eerste voorbeeld, dat je je tiles, kaarten of foto’s regelmatig kunt verwisselen.

stelling1

Foto van de vier kaarten apart

4oranje 3blauwgroen
1blauw 2roodblauw

Voor deze tekeningen heb ik mijn aquarelverf nog eens bovengehaald.  De onverwachtse kleurschakeringen kun je  gemakkelijk aanbrengen met een dikke kwast.  Gewoon wat aankliederen zonder al te veel plannen, geeft meestal de mooiste resultaten.  Geen 2 keren kan je hetzelfde maken.  Het is net zoals bij Zentangletekenen: elke keer krijg je een verrassing.  Ik gebruik naast de verf veel water en laat de kleuren gewoon door mekaar lopen, of dep er met mijn penseel toefjes verf op. Soms gooi ik er een beetje Bisterpoeder op zoals in het blauwe voorbeeld.  Je kan in lagen schilderen en open witte ruimtes laten die je dan met tangles  opvult zoals in het laatste voorbeeld. Verfspatten gewoon uitéénblazen kan ook speciale resultaten opleveren. Na het tekenen van de patronen, kun je nog heel gemakkelijk hier en daar wat bijkleuren met gewone kleurpotloden om bepaalde effecten te versterken. Mijn favoriet is de oranje kaart die eigenlijk heel snel af was. Wat gele en oranje verf aangebracht, laten drogen (ondertussen een boterhammetje gegeten) en dan enkele motieven erop getekend. Ik heb hier gekozen voor Quandary, Tipple en Flux en  een sierlijke variatie van  Scrolled Feather (Helen Williams)

Nog eens, dank je wel Jacqueline voor het aanleren van deze aquareltechnieken die ik af en toe graag toepas in mijn tekeningen.

Als derde voorbeeld heb ik nog een kleine Zendalatile gemaakt op lichtbruin tekenpapier. Ik heb het patroon Bindu gebruikt, ideaal om een mandala te tekenen.  Shattuck en hier en daar een bolletje werden aangebracht en het was klaar. Naast de gewone zwarte pen ( 0,8 mm) heb ik mijn tekening  afgewerkt met een oranje kleurpotlood, een sepiakleurige en witte gellypen. Het prachtige kadertje heb ik ook gevonden Bij Da Wanda.de.

indische_kader

Dit zijn maar enkele voorbeelden, er zijn zoveel  originele mogelijkheden waardoor je werk beter tot zijn recht komt. Soms moet je lang  zoeken maar soms is het ineens daar. Zo is het in het leven ook. Zoek je wanhopig naar geluk, je zal het niet vinden. Als je echter de dag neemt zoals hij komt en bewust  tijd maakt voor een beetje creativiteit , dan duiken er onverwachts hele mooie momenten op. Een klein verhaaltje om dat te illustreren:

Iemand zei tegen de Boeddha: “ik wil geluk”. De Boeddha antwoordde: “Schrap eerst ik, dat is ego. Schrap daarna wil, dat is verlangen. Al wat overblijft is geluk”

En soms, als je geen goesting hebt om creatief bezig te zijn, kan je altijd genieten van een flinke boswandeling, een goed boek, een stukje mooie muziek of een spannende serie op TV zoals bijvoorbeeld Outlander. Liefde, passie, avontuur, prachtige locaties in de ongerepte Highlands maar ook haat, geweld en oorlog wisselen elkaar af in deze indrukwekkende televisiereeks.  Het verhaal is gebaseerd op de boeken van Diana Gabaldon en gebracht door een schitterende cast.  Jaimie (Sam Heughan) en Claire (Caitriona Balfe) slepen je mee in hun ongelooflijke spannende avonturen en proberen de geschiedenis van Schotland te veranderen. Hoe dat allemaal kan, verklap ik niet, ontdek het op Netflix!!!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

CC BY-NC-SA 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

2 reacties

 1. 1
  Maddy says:

  Weer post om verschillende keren te herlezen..
  Ook ik snuister ooit op rommelmarkten of in Kringloopwinkels. Meestal kom ik thuis met een oud boek.
  Het laatste boek dat ik gekocht heb (1,5€) is: ” het Wetboek van mevrouw Etiquette” geschreven door mevrouw Egberta van der Mandelen. Het boek dateert van 1890. Heerlijk. De kaft is ouderwets mooi, omrand met een mooie Tangle en gouddruk. Er staat een mooi gedichtje in: ” little deeds of kindness, little deeds of love, make this world an Eden, like Heaven above”
  Dit ga ik misschien ooit eens uitwerken in een Tangle.
  Mooi stukje film Ria..we hebben dezelfde smaak.
  En ja, bij Jacqueline hebben we echt bijgeleerd.
  Ik kijk uit naar je bijdrage aan Diva’s challenge..
  Groetjes

  • 2
   Ria Matheussen says:

   Dank je wel Maddy dat je me telkens zo’n leuke feedback geeft.
   De zin die je aanhaalt uit het boek is erg mooi, die moet je zeker ergens bij gebruiken!!! Je mooiste werkjes, samen met zulke prachtige citaten vormen een uniek geheel om te bewaren en regelmatig terug naar te kijken.
   Eigenlijk mag ik dat niet meer zeggen op mijn leeftijd, maar ik vind die Jaimie (Outlander) wow!!! Ik ben vorig jaar in Schotland geweest en ik vond het er prachtig.
   Morgen komt er weer een nieuwe opdracht van Laura (er stonden weer mooie werkje op) en ook ga ik meedoen aan de derde mozaiekuitdaging van Annette Plaga.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.