Zia

Zia betekent: Zentangle inspired art, kunst die gebaseerd is op de Zentangletechniek. In de 2 vorige berichtjes schreef ik over kaarten maken en werken met Aquarel/Bister. Eigenlijk horen deze items ook onder Zia . Je hebt gezien dat je je niet moet beperken tot de originele tiles. Zia kan worden getekend op heel veel verschillende materialen, hier wil ik je graag nog iets meer vertellen:

Ik heb een mooi voorbeeld gevonden van een grote Zia- muurtekening op het eiland Sâo Miguel De naam van de kunstenaar ken ik niet maar ik vind het werk erg geslaagd. De grauwe muur werd helemaal opgefrist door de aparte afbeelding van een walvis. Deze indrukwekkende zoogdieren worden veel gezien in de wateren rond de Azoren, waar ze ook beschermd worden.

walvis

 

In de nieuwsbrieven van Rick en Maria maar ook op het Internet heb ik al veel toffe dingen gezien. Tik gewoon eens “Zia Zentangle” in onder de “google”, vervolgens op “afbeeldingen” en kijk wat er op je scherm verschijnt. Deze tekenstijl kan je terugvinden op allerlei voorwerpen, op kleding, op schoenen, op handtassen, op auto’s, zelfs op huizen.. Juwelen worden ontworpen met Zentanglemotieven. Afbeeldingen van bloemen, planten, dieren, gezichten… alles kan op of aangevuld worden met de Zentanglepatronen. Mensen die graag met handwerk bezig zijn, maken prachtige zaken op stoffen. Vooral voor diegenen die met patchwork bezig zijn, is dit weer een nieuwe uitdaging. Er bestaan zelfs gebakjes en taarten met Zentanglemotieven. Het ene project is al origineler en mooier dan het andere maar het blijft interessant om te zien hoe creatief mensen kunnen zijn. Elke dag verschijnen er nog nieuwigheden op het Internet. Het blijft boeiend!

Hieronder enkele leuke voorbeelden van Zia door verschillende kunstenaars , die ik gevonden heb op het internet.

keramiek_uil

zwartwitshop

blauweFee

Mandie Manzano

keramiek

Katherine Heicksen

pompoenen

Kathy Redmond’s Zentangle pumpkins

sneakers

ArtworksEclectic

stones

 

Ik wens je veel succes en voldoening in al wat je onderneemt maar vooral op je weg doorheen de intrigerende Zentanglewereld. Ik sluit dit artikel af met een foto van een prachtig werkje van Maria Thomas!

Birth-of-Zentangle-newsletter

smiley

 

h_left h_up
Print Friendly, PDF & Email

CC BY-NC-SA 4.0 This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.